Gemakkelijke manieren om geld te besparen

Geld besparen, niet één van onze grootste hobby’s. Het geld op je bankrekening zien staan daarentegen wél! Of het nu noodzaak is of omdat je graag wilt sparen voor iets groters als een designer tas, een mooie reis of misschien zelfs een huis: sparen is altijd een goed idee. Veel mensen zweren er zelfs bij om tot 50% van hun geld te sparen. Het zal je vast niet verbazen dat je waarschijnlijk meer geld kwijt bent aan vrij nutteloze dingen dan je lief is, of waar je eigenlijk gewoon niet bij stilstaat dat er zo’n groot gedeelte van je geld heen gaat. Een gemakkelijke kostenpost dus om op te besparen en dit geld op een bankrekening te zetten die gereserveerd is voor belangrijke óf leuke dingen waarvoor je spaart.

Bepaal hoeveel je maandelijks kunt missen

Als je een vast salaris hebt kun je gaan bepalen hoeveel je maximaal per maand kunt missen – en dus kunt sparen. Beperk jezelf hier niet enorm in, want je wilt natuurlijk nog steeds leuke dingen kunnen doen en kunnen shoppen, om maar iets te noemen. Als je jezelf een té streng budget oplegt zul je regelmatig alsnog geld van je spaarrekening af moeten halen waardoor dit weer een soort gewoonte wordt en je uiteindelijk te gemakkelijk geld van je spaarrekening haalt. Beter kies je er dus voor om een maandelijks bedrag te kiezen dat je écht kunt missen om te sparen en dit automatisch naar je spaarrekening te laten overschrijven zodra je je salaris binnen hebt.

Besparen op tijdschriften

Denk eens na over hoeveel tijdschriften die je de afgelopen tijd gekocht hebt je ook daadwerkelijk gelezen hebt óf heel waardevol vond om te lezen. Grote kans dat dit er vrij weinig waren, zeker met hoeveel je er hebt gekocht. Aangezien een tijdschrift vaak toch zo’n €5 of meer is en dus vrij snel oploopt, is dit dus echt zonde van je geld! Spreek met jezelf af hoeveel geld je mag uitgeven aan tijdschriften en bekijk kritisch welke je het geld ook écht waard vindt.

Geld besparen op koffie en snacks

Het is tegenwoordig zo gemakkelijk om éven snel iets te halen bij de AH to go, of om lekker een Starbucks mee te neme in de trein. Heerlijke luxe uitgaven natuurlijk, die je een echt geniet momentje kunnen bezorgen. Toch zou je er waarschijnlijk van schriken als je eens een maand bij zou houden hoeveel geld je uitgeeft aan dergelijke dingen. Probeer in regel zelf je eten mee te nemen naar je werk, zorg dat je altijd een flesje water bij je hebt in het geval dat je dorst krijgt en beperk je koffietjes en lunchdates eens. Je bespaart én geld én de momenten waarop je dit wel doet/koopt worden extra speciaal en weer puur genieten, zoals het eerst was.

Bewuster shoppen

Oke, obvious, maar zó waar. Wanneer je het een periode drukker hebt merk je waarschijnlijk dat je minder denkt aan shoppen en er bovendien de tijd niet voor hebt. Wanneer je simpelweg jezelf niet in de verleiding brengt zul je al flink wat geld kunnen besparen. Daarnaast helpt het ook om alleen de dingen die je écht geweldig vindt (of écht nodig hebt) te kopen. De rest bewaar je tot de sale periode. Dit heeft als bijkomend voordeel dat je zo een garderobe krijgt die jouw stijl perfect weergeeft en waarin alleen stuks hangen waarop je verliefd geworden bent. Zo levert geld besparen je nog meer op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *