Zo vind je meer uitdaging in je werk

Het kan voorkomen dat je een baan hebt waarin je toch niet de uitdaging vindt die je eigenlijk zoekt. Een oplossing is dan om op zoek te gaan naar een nieuwe baan met meer uitdaging, maar misschien denk je dat het beter is om nog iets langer bij je huidige werk te blijven. Dat kan zijn omdat je er pas net werkt, omdat je op die manier toch meer ervaring opdoet wat een nieuwe baan vinden straks makkelijker maakt, of simpelweg omdat het misschien wel goed op je CV staat of de situatie nu niet optimaal is om van baan te verwisselen. Een oplossing voor een dergelijke situatie is om op de één of andere manier meer uitdaging te creëren in je huidige werk. Hoe je dat aanpakt?

Je kunt ervoor kiezen om lekker achterover te zitten, je te vervelen en nog vaker op Instagram te kijken gedurende de werkdag. Of dit echter de ideale oplossing is, betwijfelen we. Je wordt er a) zelf niet beter van, en b) waarschijnlijk ga je je werk ook juist niet beter doen omdat je je verveelt en daardoor niet optimaal voelt. Meer uitdaging vinden zorgt ervoor dat je laat zien aan je manager hoeveel je aankunt, dat je meer kunt doen dan er van je verwacht wordt en het is een manier om jezelf meer te ontwikkelen wat in je voordeel werkt wanneer je van baan wilt wisselen.

Stel een eindtijd in voor je werkdag

Stel dat je iedere dag tot 6 uur werkt, spreek dan met jezelf af dat je je werk voor die dag om half 5 al af hebt. Zo daag je jezelf uit om efficiënter te werken en niet alles maar over de dag uit te smeren. Daar word je namelijk alleen maar suf en verveeld van. Als je dan om half 5 klaar bent, kun je vragen of er extra dingen zijn die je kunt doen – en laat je daarmee zien dat je veel werk aan kunt, of je gebruikt die tijd voor iets anders, bijvoorbeeld een project waarmee je jezelf echt kunt laten zien of misschien een online training.

Zoek uitdaging in een training of cursus

Vraag ook aan je manager welke trainingen en cursussen er beschikbaar zijn voor jou. Het kan zijn dat je niet naar een externe cursus mag nu, maar vrijwel altijd zijn er online trainingen beschikbaar waarin je je kunt verdiepen. Met sommigen kun je zelfs certificaten halen! Perfect dus om jezelf meer uitdaging te geven want je leert dingen bij én je moet dit inpassen naast je normale werkzaamheden.

Daag jezelf uit en doe meer dan er van je verwacht wordt

Overtref de verwachtingen van de managers waarvoor je werkt door je werk niet alleen sneller en efficiënter te doen, maar ook door meer te doen dan er van je verwacht wordt. Dat betekent niet per sé dat je langer op kantoor moet zitten, maar wel dat je kleine extraatjes doet. Dit kan bijvoorbeeld een manier zijn om kosten te besparen, het klantcontact te verbeteren, een idee voor het team om efficiënter of beter te werken, etc. etc. Als je de tijd neemt kun je vast iets verzinnen wat je kunt doen om de verwachtingen die er van jou zijn te overtreffen!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *