Makkelijke manieren om je netwerk te vergroten

Het belang van je netwerk hoeven we je vast niet meer uit te leggen. Het kan je met van alles helpen, van het vinden van een nieuwe baan tot het verkopen van je huis, van tips voor issues waar je als ondernemer tegenaan loopt tot inspiratie voor een nieuwe stap in je carrière of personal life. Maar hoe vaak ben je nou in de positie om te netwerken? Vaker dan je denkt! Ook kun je gemakkelijk zelf kansen creëren om nieuwe, inspirerende mensen te leren kennen die waardevol zijn om in je netwerk te hebben. Bovendien; grote kans dat een aantal van deze nieuwe mensen uiteindelijk erg goede vrienden worden!

Je netwerk vergroten tijdens de vrijdagmiddagborrel

Grote kans dat je tijdens de wekelijkse vrijdagmiddagborrel altijd met min of meer dezelfde mensen staat te borrelen. Uit je team, van je afdeling, of dat vriendinnetje met wie je regelmatig luncht of een koffietje doet in de koffiehoek. Ga eens bij een ander groepje staan en praat over de projecten waar zij mee bezig zijn. Helemaal niet raar en een leuke manier om contacten te leggen met andere collega’s in het bedrijf! Wie weet waar ze jou nog eens mee kunnen helpen! Bovendien is het leuk om te weten wat andere teams en afdelingen in het bedrijf bezighoudt, misschien kun je inspiratie opdoen voor je eigen projecten of kunnen jullie samenwerken aan iets!

Plan real life meetings

Tijdens mijn baan in PR en marketing probeerde ik zo nu en dan ook eens met iemand in real-life af te spreken. Tegenwoordig is het zo gemakkelijk om dingen snel via de telefoon of mail af te tikken dat ‘echte’ meetings haast overbodig zijn geworden. Maar naast het feit dat het soms gewoon gemakkelijker en efficiënter werkt om elkaar even in het echt te ontmoeten, is het ook ontzettend leuk om de persoon met wie je zoveel contact hebt in het echt te ontmoeten en te leren kennen! Om af en toe een real life afspraak te maken met mensen met wie je regelmatig digitaal contact hebt, zorg je voor een veel persoonlijkere band waar je nog veel aan kunt hebben! Dus de volgende keer wanneer je de neiging hebt om een telefonisch gesprek in te plannen, stel een lunch date voor. Zeg er gewoon bij dat het je leuk lijkt om diegene in het echt te ontmoeten en dat het de samenwerking waarschijnlijk ook ten goede komt, ze zullen er vast voor open staan!

Ga bij een (netwerk)clubje

Als je nog studeert ga dan een commissie of bestuur van de studie-, studenten-, of sportvereniging doen. Hartstikke gezellig, leerzaam, goed voor je CV en fantastisch voor je netwerk. Deze mensen hebben dezelfde interesses als jij, dus grote kans dat jullie elkaar verder kunnen helpen. Als het niet nu is, dan wel over een paar jaar!

Ook wanneer je al werkt zijn er veel meer mogelijkheden hiervoor dan je denkt. Zit je bij een sportvereniging, dan kun je eens voorstellen om met een paar meiden doordeweeks een borrel in te plannen, of om voor- of na de training nog een drankje of lunch te doen.

Je kunt ook nieuwe clubjes vinden via Facebook bijvoorbeeld. Zo heb ik me ooit aangemeld bij de Facebookgroep Ambitieuze Meisjes, en hebben we met de meiden uit de buurt van Rotterdam een etentje georganiseerd! Er zijn waanzinnig veel mogelijkheden, je moet er alleen voor open staan en ze opzoeken.

Schrijf je in voor events en ontmoet daar nieuwe mensen

Masterclasses of netwerk events, je hoort er vast weleens iets over voorbijkomen. Schrijf je de volgende keer eens in! Je kunt daarna altijd nog besluiten dat het niets voor je is. Als je een beetje zoekt in Google, bovendien, vind je vast iets in jouw vakgebied en dat je aanspreekt. Het is een mooie manier om iets bij te leren én de ideale gelegenheid om in contact te komen met anderen uit jouw branche of interessegebied.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *