FOOD & HEALTH, LIFESTYLE

Zondagrecept: de lekkerste pasta ever

Recept pasta met chorizo

Beter dan dit ga je ‘m echt niet krijgen. Nee, hij is niet vegetarisch maar ik beloof je dat je hem zó drie dagen achter elkaar zou kunnen eten nadat je je eerste hap hebt gehad. Super snel en daarmee een perfecte maaltijd om lekker van te genieten na een lange werkdag. De combinatie tussen de rode ui en chorizo is zo meesterlijk, dat je je afvraagt waarom je het zelf niet bedacht hebt.

Wat heb je nodig?

  • Penne
  • Verschillende kleuren snoeptomaatjes (half emmertje voor 2 personen)
  • Chorizo worst
  • Kookroom (half pakje voor 2 personen)
  • Rucola
  • 2 rode uien
  • Parmezaanse kaas

Hoe maak je het?

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de chorizo in vieren en vervolgens in plakjes zodat je kleine stukjes krijgt. Bak deze ongeveer 5 minuten in een pan zonder olie en laat ze vervolgens uitlekken. Snijd de uien in halve ringen en bak deze 2 minuten in het overgebleven vet van de chorizo. Snijd de tomaatjes doormidden en bak deze ook 2 minuten mee. Voeg vervolgens de kookroom toe en breng het aan de kook. Breng op smaak met een beetje peper.

Giet de pasta af zodra deze klaar is en meng met de pasta. Voeg ook de rucola toe en top het geheel af met parmezaanse kaas. Narcos aanzetten en genieten maar!

Dit is een recept van Allerhande.nl

Follow