SOLLICITEREN, WORKING GIRL

GEDACHTEN DIE IEDER MEISJE HEEFT TIJDENS HET ZOEKEN NAAR EEN BAAN

Baan zoeken

Ahh job hunting. Niet hetgene waar we het liefst onze tijd aan besteden. Tijdens het zoeken naar een baan gaan onze gedachten zo ongeveer van “Ik ga me inschrijven voor een traineeship en 1001 cursussen doen om mezelf te ontwikkelen!’, naar ‘omg, ik word wel gewoon vuilnisman’.

# Er zijn gewoon niet genoeg banen op deze wereld
Wat best wel eens de waarheid zou kunnen zijn.
# Ik word wel kapster Heerlijk heel de dag een beetje socializen, minder stress, geen uren reizen naar je werk.. je ambities verdwijnen als sneeuw voor de zon.
# Ohhh… waar zal ik mijn eerste geld aan gaan uitgeven? Chanel?! Je hebt namelijk veel te veel tijd om flink veel research te doen op je favoriete online shops en naar de tas die jou van een studentje naar een grande dame gaat omtoveren.
# Ik begin mijn eigen bedrijf! Als niemand anders blijkbaar mijn geweldige kwaliteiten wil benutten moet ik het zelf maar doen! Bovendien word je mega rijk van een eigen bedrijf, toch?
# Was ik maar een hond De hele dag een beetje luieren, geaaid worden en chillen. Sounds like a plan.
# Hoeveel brieven kan een mens in godsnaam versturen Maar echt hoor. Je kunt je CV inmiddels achterstevoren opdreunen en als iemand je midden in de nacht wakker zou maken schud je zo een complete motivatiebrief uit je mouw.
# Zou hij het doorhebben dat ik beter op de hoogte ben van de laatste ontwikkelingen in House of Cards dan mijn sollicities? Je durft tegen je familie en boyfriend voornamelijk nog over je sollicitatie activiteiten te praten ‘s avonds uit angst dat ze denken dat je niet goed genoeg je best doet.
# Hoe lang kun je erover doen om een antwoord te sturen op een sollicitatie? Twee weken tot een maand wachten is zeker geen uitzondering, tegen de tijd dat je een berichtje terug krijgt over je sollicitatie ben je al haast weer vergeten om welke vacature het ging en dat je erop had gereageerd.

Happy job hunting!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *