WORKING GIRL

10X KANTOOR UITSPRAKEN DIE JIJ NIET MEER KUNT HOREN

Irritante management uitspraken

Wanneer je denkt dat je na je studententijd éindelijk van al je populaire, studentikoze woordgebruik af gaat komen dan heb je het mis. Deze worden namelijk schaamteloos ingeruild voor het veel irritantere management jargon. Uitspraken uit de concrete jungle waar je je de eerste weken van je werkende bestaan over zult verbazen, vervolgens dood aan zult ergeren en binnen enkele maanden je eigen zult maken en je ze er vloeiend ‘in fietst’. Dit zijn de 10 meest irritante kantooruitspraken. Feel free om ze aan te vullen bij de comments!


“Laten we dit over het weekend heentillen”


Ahh jeukwoord! Je wilt het gewoon uitstellen, zeg ‘laten we hier na het weekend even naar kijken’. Sowieso dat je van plan bent om dit eindeloos uit te stellen, je gebruikt er alleen een management-geaccepteerd woord voor zodat het ineens onderdeel lijkt van je strategie. Netals ‘laten we dit even parkeren’. Grrr.


“Dan geven we er dan even een klap op”


Seriously? Waarom zo agressief? Dan is het nog beter om te zeggen ‘laten we even knallen’ om dit snel af te krijgen.


“Laten we dit even aftikken”


Eerst klinkt deze nog wel leuk, maar na een tijdje, wanneer je jezelf niet meer anders kunt uitdrukken en je ook tegen je vriend begint over het aftikken van de boodschappen, het aftikken van de spullen die in de vakantiekoffer moeten, het aftikken van beslissingen die jullie samen moeten nemen… nee, wordt het misschien een beetje too much.


“TOP!”


Top! Top, top, top. Alles is top. Top dat je dat geregeld hebt! Alsof we geen andere woorden meer kunnen verzinnen om ons uit te drukken. Op een gegeven moment werkt het zó op je zenuwen, vooral wanneer je zelf ook niets anders meer kunt zeggen.


“Die fietsen we er even in”


Ga zelf lekker fietsen, joh! Typisch zo’n zin die je na een tijdje niet meer aan kunt hóren maar ‘m minstens zo vaak zelf gebruikt, want je hoort nu eenmaal bij het clubje. Ook dit is typisch zo’n uitspraak die gaat doorsijpelen in je privé leven met alle schuine blikken van vrienden die niet in het bedrijfsleven zitten van dien.


“Schiet jij even een meeting in?”


Inplannen is geen woord meer, nee, tegenwoordig schiet je alle afspraken in de agenda van je collega’s. Die ze overigens weer net zo hard eruit schieten omdat ze op dat moment geen gaatje vrij hebben.


“Laten we er even op schieten met z’n allen”


Tja, van zo’n woordkeuze wordt natuurlijk niemand echt vrolijk. Het klinkt alsof we collectief een idee gaan afbranden, terwijl het tegenovergestelde bedoeld wordt met deze uitspraak. Namelijk een soort brainstorm, een creatief proces waarin gezamenlijk ideeën bedacht worden. Tja.. Niet schrikken dus wanneer je collega’s een moment inschieten om met z’n allen op jouw project te gaan schieten. Niets aan de hand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *