WORKING GIRL

3 originele manieren om jezelf te profileren op je werk

originele-manieren-om-jezelf-te-profileren-op-je-werk

Hard werken, je onderscheiden door iets te doen wat écht het verschil maakt in het bedrijf en je collegiaal opstellen… Veel van de tips om jezelf te onderscheiden ken je vast al wel. Daarom delen we vandaag drie tips met je die wat minder bekend zijn maar waarmee je jezelf uitstekend kunt profileren! Dit zijn immers dingen die níet iedere andere sollicitant ook onder zijn naam kan zetten. Niet alleen bij je huidige werk, maar ook in de toekomst wanneer je solliciteert voor een nieuwe uitdaging.

Schrijf blogs uit naam van het bedrijf

Vraag of je een blog mag schrijven voor de website van je bedrijf. Regelmatig nieuwe content uploaden op een website is belangrijk voor de zoekresultaten in Google. Een website die regelmatig nieuwe content krijgt zal over het algemeen een hogere positie tussen de zoekresultaten krijgen en dus zal het bedrijf meer opvallen en potentiële klanten aantrekken. Een blog is hier uitermate geschikt voor en een bewezen SEO-strategie. Vraag of je af en toe een blog mag schrijven over onderwerpen rondom het vakgebied/bedrijf en zet hier je naam bij als auteur. Op die manier gaan de door jou geschreven artikelen ook bovenkomen wanneer mensen op Google zoeken op jouw naam en krijg je dus automatisch meer ‘autoriteit’ op jouw vakgebied en gaan mensen je sneller zien als een expert. Deel de artikelen ook op je LinkedIn voor een maximaal effect!

Lees enorm veel blogs uit jouw branche

Dé manier om altijd als eerste in je bedrijf op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen in jullie branche én erover mee te kunnen praten? Heel veel websites lezen! Die zijn altijd up-to-date en schrijven over de meest recente ontwikkelingen, vaak ook nog eens met een kritische noot. Hiermee kun je echt heel erg je voordeel doen op de werkvloer en indruk maken bij zowel collega’s als je manager. Zelf lees ik bijvoorbeeld graag FrankWatching voor nieuws over online marketing, en toen ik nog bij L’Oréal werkte las ik wekelijks tientallen beautyblogs om op de hoogte te blijven van wat er over ons en concurrenten geschreven werd door liefhebbers en critici.

Bouw een goed netwerk op

Voor veel functies wordt het gewaardeerd wanneer je een goed netwerk hebt in die branche, of anders zijn er vast dingen in je werk waar je tegenaan loopt en waar iemand uit jouw netwerk je mee kan helpen. Ook wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe baan komt een uitgebreid netwerk van pas. Het mes snijdt dus aan meerdere kanten! Laat weten dat je het leuk vindt om klanten te bezoeken of ontmoeten, vraag of je bij meetings aanwezig mag zijn (en voeg wat toe!) en ga naar netwerkbijeenkomsten. Ook wanneer dit buiten je werk om is, is het erg waardevol én erg leuk om dit te doen. Er zijn genoeg netwerkbijeenkomsten die leuk zijn om te bezoeken! Zo heb je ze zelfs voor alleen vrouwen, om elkaar te stimuleren en te motiveren in het werk wat we doen. (Lees hier 4 makkelijke manieren om je netwerk te vergroten!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *