BEAUTY, LOOKS

3x HOMEMADE MASKERTJES VOOR EEN BETERE HUID

homemade maskertjes

Ah, eindelijk weekend! Lekker relaxen, een beetje in de zon zitten en een boek lezen of staan er juist barbecues en parties op de planning voor jou? Na een week hard werken kan je huid in ieder geval vast en zeker een oppeppertje gebruiken. Deze drie homemade maskertjes zorgen ervoor dat je straks stralend aan een nieuwe week begint!

Kijk eventjes goed waar jouw huid behoefte aan heeft. Heb je een erg droge huid? Of juist last van oneffenheden? Ook kan het zijn dat je huid de laatste tijd een beetje dof is en wel weer wat meer mag gaan stralen. Voor ieder probleem is een oplossing, en wat is heerlijker dan alleen maar natuurlijke ingrediënten op je huid gebruiken die je bovendien zo bij de supermarkt kunt halen?

We beginnen in ieder geval met een kommetje Griekse yoghurt als basis. Nu kijk je naar de behoefte van je huid om te bepalen wat je gaat toevoegen aan je masker.

De droge huid


Jouw huid heeft behoefte aan vocht en goede vetten! Niets uit de natuur is beter dan vloeibaar goud in de vorm van een avocado en wat olijfolie. Samen met de Griekse yoghurt zorgen ze ervoor dat de droge plekjes in je gezicht als sneeuw voor de zon zullen verdwijnen! Gebruik een halve avocado en 1 eetlepel olijfolie en laat het 15 minuten intrekken. Daarna spoel je het af met warm water.

De onregelmatige huid


Met banaan en Kurkuma (dit vind je in het kruiden & specerijen schap) laat je de huid tot rust komen en verminder je onzuiverheden. Ze belemmeren het ontstaan van meer ontstekingen in je huid en remmen bovendien de productie van olie die je huid er zo vettig uit laat zien. Gebruik de helft van een rijpe banaan en 1 eetlepel van de kruiden, laat het 10 minuutjes intrekken en spoel het dan van je gezicht met lauwwarm water.

De doffe huid


Dat honing een wondermiddeltje is voor de huid heb je vast al eens gehoord. Door naast honing ook wat citroensap en kaneelpoeder aan je Griekse yoghurt toe te voegen heb je binnen no time weer een gezonde glow op je wangen. Highlighter is de make-up trend van 2016, dus een natuurlijke glow is absoluut welkom. Dit maskertje verwijdert de dode huidcellen die zich opgestapeld hebben op je huid en stimuleren de circulatie in je huid. Gebruik 1 eetlepel van het citroensap en de honing en strooi er daarna nog wat kaneelpoeder doorheen. Na 15 minuten verwijder je het masker met een warm en vochtig washandje. Je huid kan een klein beetje gaan tintelen.

Recepten via Health.com

 photo lemon_zpsaayjbffi.png

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *