AWAY FROM THE BUZZ, LIFESTYLE

5 REDENEN OM ALLEEN TE GAAN REIZEN

alleen reizen

Alleen reizen. Steeds meer jonge mensen hoor je erover en het lijkt haast een trend te worden. Saai? Dat hoeft zeker niet! Eng? Als je een beetje voorzichtig bent en plant is dat ook zeker geen geldig argument. Waarom je dan nog niet alleen op reis bent geweest? Tja, dat vroegen wij ons ook af! Hier 5 redenen om toch eens te overwegen om heerlijk alleen weg te gaan, op een verre reis om jezelf te ontdekken of gewoon lekker een weekendje naar de Veluwe om tot rust te komen.

Ontmoet nieuwe mensen

Reizen is de ultieme manier om nieuwe mensen te leren kennen, vooral wanneer je in hostels slaapt. Zeker wanneer je alleen gaat zul je wel mensen móeten leren kennen en het kan dus een goede push zijn voor jezelf om hiervoor je best te doen. Als je met je vriend of vriendinnen bent heb je toch snel de neiging om voornamelijk met hen op te trekken en dat terwijl het zó leuk is om mensen over de hele wereld te kennen en van hen allemaal iets te leren. En een groot netwerk kan altijd van pas komen!

Leer jezelf kennen

Als je helemaal op jezelf aangewezen bent leer je jezelf keihard kennen. Je hebt alle tijd om na te denken over wat je nu eigenlijk wilt in je leven en hoe je dat gaat bereiken en je zult in veel situaties terecht komen waar je jezelf uit zult moeten redden. De ultieme manier om te leren wat je sterke en zwakke punten zijn en om hiermee aan de slag te gaan. Niet altijd leuk, maar wel heel nuttig en soms ook super inspirerend.

Het maakt je sterker

Aansluitend op het punt hierboven: juist de lastige situaties die je oncomfortabel laten voelen zullen ervoor zorgen dat je sterker terug zult komen van je reis. Je wordt als het ware geforceerd om dingen te doen die je lastig vindt en dus jezelf te ontwikkelen. Vind je het eng om zomaar mensen aan te spreken? Als je dat niet doet wordt het wel een erg lonely vakantie. Houd je er niet van als onverwachte dingen gebeuren? Tijdens je vakantie zul je wel flexibeler moeten worden want er gebeuren zonder twijfel onverwachte dingen! Als je alleen bent kun je je niet verschuilen achter je reis buddy en moet je het gewoon zelf oplossen en ontwikkel je jezelf in sneltempo.

Je kunt gaan wanneer jij wilt

Hoe vaak hoor je niet om je heen vriendinnen zuchten dat ze niet weten of ze dit jaar op vakantie gaan omdat ze niemand kunnen vinden die ook nog niets gepland heeft? Als je alleen gaat bepaal je lekker zelf wanneer en waarheen je gaat en ook op de bestemming zelf kun je lekker plannen waar jij zin en behoefte aan hebt. Heerlijk! De ultieme ontspanning van een jaar hard werken!

Het boost je zelfvertrouwen

Wegens alle bovenstaande redenen zal je zelfvertrouwen een enorme boost krijgen. Want, ja: het is best eng om alleen op reis te gaan, alleen al omdat het vrij hard indruist tegen ‘hoe jij het leven kent’. Vakantie doe je immers altijd met anderen samen, niet? Omdat je zoveel ongemakkelijke momenten moet overwinnen maar ook omdat je geweldige momenten meemaakt en jezelf echt leert kennen en dingen meemaakt die je – als het goed is – enorm gelukkig maken op dat moment zul je zien dat je na thuiskomst een enorme boost van je zelfvertrouwen hebt gekregen. En dat is heel wat waard!

Vertel; zou jij alleen reizen overwegen? Of heb je het misschien al eens gedaan? Deel je ervaringen hieronder in de comments!

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *