WORKING GIRL

Deze 3 slechte eigenschappen weerhouden jou van succes

Eigenschappen die jou weerhouden van succes

We hebben het hier op Girl Almighty vaak over welke goede eigenschappen je allemaal moet hebben of zou moeten ontwikkelen om succesvol te zijn in je carrière. Belangrijke focuspunten, natuurlijk. Soms echter, is het interessanter om eens te focussen op welke eigenschappen jou misschien weerhouden van succes. Het kan namelijk goed zijn dat je enorm hard werkt aan het verbeteren van de eigenschappen die jou verder gaan brengen, maar dat je vergeet om kritisch naar jezelf te kijken om te zien of er misschien dingen zijn die jou hiervan weerhouden. Wanneer je daar niets aan verandert, blijven ze tussen jou en het succes instaan en hebben al je inspanningen veel minder effect. Zonde natuurlijk! Wees dus kritisch naar jezelf toe en probeer deze maand eens één of twee van je mindere eigenschappen aan te pakken.

Je staat niet open voor nieuwe mensen

Ben jij altijd degene die op de vrijdagmiddagborrel het liefst zo snel mogelijk afhaakt om lekker naar huis te gaan of af te spreken met vriendinnen? Of ben jij degene die op een evenement geen vraag stelt en na de lezing snel aftaait omdat je niet zoveel zin hebt om energie te steken in mensen die je niet kent en – waarschijnlijk – ook niet vaker zult zien? Het kan goed zijn dat dit een grote factor is voor jou die je ervan weerhoudt écht succesvol te worden! Daarvoor is netwerken nu eenmaal heel belangrijk. Door open te staan voor het ontmoeten van nieuwe mensen zullen zich in de toekomst veel nieuwe kansen voordoen die je verder zullen helpen in je carrière. Bovendien kun je vaak het nodige van ze leren waardoor je ook succesvoller zult worden in je werk. Het kennen van de juiste mensen is niet voor niets vaak één van de belangrijkste dingen die succesvolle mensen noemen als grootste bijdrage aan hun succes. Vind je dit lastig? Helemaal niet gek! Oefening baart kunst, ook in dit geval. Lees hier onze tips voor het vergroten van je netwerk!

Je droomt teveel

Je hebt je ideale carrière al duizend keer uitgedacht, netals de stappen die je moet nemen om er te komen. Elke keer weer verzin je extra manieren om nog succesvoller te worden en denk je na over waartoe het je kan leiden en welke extra dingen je zou moeten doen om je uiteindelijke doelen te behalen. Grote kans dat je het gevoel hebt al goed op weg te zijn; immers lang niet iedereen heeft voor zichzelf zo helder uitgedacht hoe ze haar grootste dromen kan bereiken. Echter, wanneer je teveel dagdroomt loop je het gevaal dat het hierbij blijft. Ookal weet je precies wát je moet doen om dit succes te behalen, je onderneemt de stappen niet écht, of in ieder geval te weinig. De enige manier om succesvol te worden in wat je doet, is door er keihard voor te werken, nieuwe dingen te proberen en vooral hands on te zijn. Weten van aanpakken, dat brengt je enorm ver.

Je wil te snel

Je bent ambitieus en je wilt wat. Welcome to the club, career girl!. Ongeduld is ongetwijfeld een eigenschap die jou al veel heeft gebracht in het leven: het is immers een goede manier in snel en veel dingen gedaan te krijgen. Toch is je carrière, netals je studie overigens, niet iets waarin je in één klap succesvol zult zijn. Wanneer je net klaar bent met je studie en direct solliciteert voor management posities of internationale rollen, is de kans groot dat je niet snel een baan zult vinden en uiteindelijk jezelf tegenwerkt in je succes. Nu zeggen we niet dat je niet ambitieus moet zijn in je sollicitaties; dat moet je zeker wel zijn, maar wel op een realistische manier. Solliciteer voor startersfuncties, passend bij je studie en verdere ervaring of wees bereid om eerst een stage te doen.

Heb je een baan gevonden? Verwacht niet dat je binnen een jaar doorstroomt naar een hogere functie of dat je huidige functie direct de meest uitdagende zal zijn passend bij jouw denk niveau. Doe je werk goed, doe extra dingen, en vind er uitdaging in. Wanneer je dat doet én geduld hebt, zul je zien dat die promotie snel genoeg komt. Mocht er zich na twee jaar nog steeds geen mogelijkheid voorgedaan hebben voor promotie en je hebt al aangegeven bij je manager dat je open staat voor een nieuwe kans en hier behoefte aan hebt, dán is het misschien een keer tijd om verder te gaan kijken. Geduld is een schone zaak, girlboss!

Waaraan ga jij werken deze maand?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *