BOOK CLUB

5 boeken voor je winter leeslijst

Het absoluut fijnste aan de herfst en winter is wat ons betreft om lekker in een hoekje van de bank weg te kunnen kruipen met een goed boek en een glas wijn. (En op z’n tijd een Netflixje, natuurlijk) Als het even kan ook nog terwijl de regen tegen de ramen slaat – om het plaatje compleet te maken. Heb jij al een stapeltje boeken liggen dat op je wacht deze winter? De onderstaande boeken zijn onze absolute aanraders om er nog aan toe te voegen deze winter!

Becoming – Michelle Obama

Boeken winter leeslijst
Wat mij betreft één van de meest inspirerende vrouwen van onze tijd. De cliché termen als girlboss en dergelijke dekken de lading niet echt. Alhoewel Michelle Obama van female empowerment één van haar speerpunten heeft gemaakt, draagt ze dit wat mij betreft met name uit door leading by example. Niemand straalt zoveel kracht en controle uit als zij.

In Becoming is ze super persoonlijk. Ze vertelt over hoe het worden van First Lady haar het gevoel gaf de échte Michelle Obama te verliezen: ineens was ze ‘de vrouw van’, terwijl ze tot dat moment twee keer zoveel verdiende als Barack en belangrijke en vooraanstaande functies had gehad in de advocatuur en het bedrijfsleven. In dit boek is ze openhartiger dan ooit over haar relatie met Barack (wist je dat ook zíj relatietherapie hebben gehad?), haar kinderen (die ze heel moeilijk konden krijgen, Sasha is uiteindelijk geboren dankzij IVF) en ook de politiek (ze zegt Trump nooit te kunnen vergeven voor het feit dat hij haar familie in gevaar heeft gebracht en dat ze op de avond dat hij verkozen werd tot president niet haar bed is gekomen omdat er geen neppe glimlach vanaf kon).

Kortom; een absoluut must-read boek voor de winter!

Je koopt Becoming van Michelle Obama voor €23,99 (Engels) of €26,99 (Nederlands) op Bol.com. Het perfecte cadeau voor een vriendin of zusje met ambities!

Work hard, play hard – Danique Bossers

Boeken winter leeslijst
Een ietwat cliché titel, maar een motto dat absoluut van toepassing is op zakenvrouw van eigen bodem Danique Bossers. Danique ken je misschien van de webshop Most Wanted, die zij (bijna geheel) eigenhandig heeft laten uitgroeien tot één van de populairste webwinkels van Nederland met een fysieke store in Rotterdam. In Work hard, play hard deelt ze haar ervaringen, het verhaal van hoe ze gekomen is tot waar ze nu staat en persoonlijke verhalen en tips.

Zelf vind ik dit soort boeken altijd enorm motiverend om te lezen – je haalt er altijd wel een paar bruibare dingen uit. Dus ook naar het boek van Danique ben ik weer benieuwd!

Je koopt Work hard, play hard van Danique Bossers voor €20,- op Bol.com.

De antwoorden op de grote vragen – Stephen Hawking

Boeken winter leeslijst
Één van de belangrijkste natuurkundigen van onze tijd en zéker de bekendste, Stephen Hawking, deelt in dit laatste boek zijn laatste ideeën en aantekeningen die hij maakte voor zijn dood dit jaar. In De antwoorden op de grote vragen geeft hij zijn visie (natuurlijk wetenschappelijk onderbouwd) op vragen die de mensheid al jaren bezighouden. Zoals; ‘bestaat er een god?’, ‘zijn tijdreizen mogelijk?’ en ‘hoe is alles begonnen?’. Uiteraard komt ook zijn expertise gebied, zwarte gaten, uitgebreid aan bod.

Wat mij betreft is dit boek een must read voor iedereen.

Je koopt De antwoorden op de grote vragen van Stephen Hawking voor €19,99 op Bol.com.

Negen volmaakte vreemden – Liane Moriarty

Boeken winter leeslijst

We zijn hier op Girl Almighty al enkele jaren groot fan van de boeken van Liane Moriarty. Ze hebben namelijk de perfecte balans tussen een literaire thriller en een chicklit. Leest heerlijk makkelijk weg, maar het verhaal is altijd spannend en uniek. Zo ook Negen volmaakte vreemden, dat gaat over 9 gasten die in een exclusief wellnessresort zitten – om af te vallen, te detoxen, of iets anders te veranderen in hun leven. Als schrijfster Frances Welty aankomt in het resort intrigeren de gasten haar direct, en de eigenaresse van het resort nog wel het meest. Het duurt niet lang voordat er zich vreemde dingen in het resort beginnen voor te doen.

Negen volmaakte vreemden belooft weer net zo’n fijn boek te zijn als de eerdere boeken van Liane Moriarty. Dus mocht je nog iets zoeken om je kerstverlanglijstje mee aan te vullen, dan zou dit een heel goede zijn!

Je koopt Negen volmaakte vreemden van Liane Moriarty voor €19,99 op Bol.com.

De hemel verslinden – Paolo Giordano

Boeken winter leeslijst

Dit is zo’n boek dat plotseling in alle toplijstjes staat en waar iedereen het over heeft. Een boek dat je gelezen wilt hebben, gewoon omdat het ontzettend goed is. De hemel verslinden gaat over Teresa, die in de zomervakantie naar het huis van haar jeugd op het Italiaanse platteland gaat. Saaie, bloedhete vakanties – totdat ze op een dag drie jongens bespiedt die naakt in het zwembad zwemmen. Teresa zal snel ontdekken dat niets is wat het lijkt en dat deze idyllische zomers haar voor het leven zullen tekenen. De jongens worden volwassen en hun vriendschap wordt tot het uiterste getest door hun tegenstrijdige visies op de wereld en hun conflicterende overtuigingen.

De hemel verslinden van Paolo Giordano koop je voor €24,99 op Bol.com.

Welke van deze 5 boeken gaat er op jouw winter leeslijst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *