FOOD & HEALTH, OFF-DUTY

6 FOOD BLOGS OM NU TE VOLGEN

food blogs

Food blogs zijn hot. Waar het eerst vooral mode- en beauty blogs waren die als kool uit de (internet)grond schoten, en daarna de fitgirl blogs, zie je nu haast iedere week talloze nieuwe blogs met recepten. Vaak ook nog eens gericht op ‘groen en clean’ eten en als het even kan ook vegetarisch of – liever nog – veganistisch. Ik vroeg mijn foodblog fanaat vriendinnen om raad en dit zijn de must read blogs van het moment.

1. Cookie and Kate

Mijn lievelings. Door dit blog kom je erachter dat vegetarische gerechtjes helemaal niet saai hoeven te zijn. Verrassende gerechten met niet al te ingewikkelde ingrediënten! Plus het maandelijkse overzicht van seizoensgroenten en tips voor gerechten hiermee zijn super handy. Klik hier om haar de blog te gaan.

2. Love and Lemons

Dit blog ontdekte ik relatief laat, pas na de aanschaf van het gelijknamige kookboek. Het blog hoort thuis in de top 5 vanwege de aantrekkelijke foto’s en de indeling naar ingrediënten waar Jeanine & Jack ook in hun kookboek gebruik van maken. Heb je een bloemkool over, dan vindt je zo een lekker recept via de index. Klik hier om naar de blog te gaan.

3. Green Kitchen Stories

Hele mooie foto’s, iets uitdagendere recepten, maar zeker leuk als je een keer indruk wil maken op vrienden en familie. Hoewel dit ook weer vega en vegan recepten zijn, zul je de carnivoren niet horen klagen. Klik hier om naar de blog te gaan.

4. De groene meisjes

Sinds het vertrek van Jamie wordt dit blog nu hoofdzakelijk gerund door Merel. Merel inspireert zowel vegans als niet vegans door niet alleen met smakelijke vegan recepten te komen, maar ook artikelen te wijden aan de hele lifestyle er omheen. Via hun Facebook vind je ook wekelijkse menu’s om je te herinneren aan recepten die al langere tijd op hun blog staan. Het leuke is de grote variatie op het blog en de aandacht aan recepten van ontbijt, tussendoor en simpele tot culinaire dinertjes. Klik hier om naar de blog te gaan.

5. Chickslovefood

Om niet alleen vega(n) blogs te noemen in dit rijtje bij deze een blog die bij velen al bekend zal zijn. Met de fenomenen Sinner Sunday tot Five or Less vind je op dit blog voor ieder wat wils. Klik hier om naar de blog te gaan.

6. Fitbeauty

Dit is niet echt persé een kookblog. Teni brengt met haar artikelen discussies omtrent sporten, een gezond voedingspatroon en guilty pleasures naar voren. Vooral haar voedingsdagboeken geven de nodige inspiratie om de keuken in te duiken. Haar recepten zijn niet het meest ingewikkeld of creatief, maar juist het gemak en toch is handig in een leven met weinig tijd voor koken. Klik hier om naar de blog te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *