WORKING GIRL

6 Millennial carrière adviezen van een carrière expert

carriere-advies-millennial-expert

Rachael Bozsik, co-founder van The Brand Girls, deelde haar beste carrière adviezen met het team van Ivanka Trump. Dit is wat ze haar mede-millennials te vertellen heeft over succes op de werkvloer.

Jezelf presenteren in een sollicitatiegesprek

Wanneer je tijdens een sollicitatiegesprek de vraag “Vertel eens iets over jezelf” krijgt, antwoord dan met “Ik heb gekozen voor een carrière in …, omdat…”. Voeg in je antwoord een herinnering uit je jeugd toe of een recentelijk project waardoor je dat ‘aha’ moment had. Laat de interviewer zien dat je je op een bepaalde manier echt verbonden voelt met de carrière richting en dat je een passie hebt voor de industrie. In dit artikel delen we nog een aantal lastige sollicitatievragen en hoe je ze tackled in je gesprek!

Blijf contact houden

Rachael raadt aan om iedere drie maanden een contactmoment te hebben met de belangrijke mensen uit de industrie die je ontmoet hebt. Dit kun je bijvoorbeeld doen door in Excel een netwerkdocument bij te houden, waarin je de belangrijkste contactpersonen opschrijft. Je kunt er belangrijke aantekeningen bij maken (dingen waarover jullie gesproken hebben, bepaalde feitjes over die persoon die je wilt onthouden) en wanneer je die persoon voor het laatst gesproken hebt. Mogelijkheden om weer een contactmoment te krijgen zijn bijvoorbeeld verjaardagen, vakanties en feestdagen of door een link van een artikel door te sturen dat relevant is voor hun werk.

Focus op de ander tijdens netwerken

Je bent snel geneigd om over jezelf te praten tijdens netwerken; je wilt immers de andere persoon laten zien hoe jij relevant kunt zijn voor hem of haar. Veel mensen doen het, dat zit nu eenmaal in ons. Probeer dat eens om te draaien en voornamelijk vragen te stellen over de ander wanneer je iemand leert kennen. Vraag naar projecten waar ze mee bezig zijn of bijvoorbeeld naar vakantieplannen. Zorg dat je zelf ook minstens twee onderwerpen paraat hebt om over te praten wanneer de ander de vraag terug stelt. Bijvoorbeeld een vakantie die je op de planning hebt staan (of waar je net van teruggekomen bent), een promotie, of iets waarmee je bezig bent op je werk. Zo voorkom je dat je ineens met je mond vol tanden staat. 😉 Lees hier meer tips om je netwerk te vergroten!

Zorg dat je een problem-solver wordt

Of je nu net begonnen bent aan een internship of een nieuwe baan; zorg dat jij degene bent die oplossingen aandraagt. Door uit te stralen dat je oplossingsgericht bent kun je jouw frisse blik op het bedrijf optimaal benutten en zo een paar ‘newbie’ punten scoren bij je collega’s en managers. (Ps: van je stage je droombaan maken doe je zo)

Vind mentors

Een mentor vinden kan jou enorm helpen in je eigen carrière. Kijk op kantoor om je heen of er iemand is tegen wie je echt opkijkt, dat je op een dag graag zelf zijn of haar werk zou willen doen en of ze misschien een keer tijd hebben voor een koffietje zodat je een paar vragen kunt stellen. Ook buiten kantoor kun je mensen vinden die jou verder kunnen helpen in je carrière, je moet ze alleen durven te benaderen! LinkedIn is hiervoor een perfecte manier, maar er zijn meer mogelijkheden om een mentor te vinden.

Blijf onafhankelijk op je werk

De sociale druk op kantoor kan super groot zijn, maar het is altijd belangrijk om jezelf en onafhankelijk te blijven. Als jij geen alcohol drinkt; voel je dan niet verplicht om mee te drinken tijdens de borrel op vrijdag. Ga er gewoon heen voor de gezelligheid en drink iets zonder alcohol. Dit geldt ook voor de manier van presenteren of omgaan met je manager; als jij merkt dat je dingen anders doet dan je collega’s hoeft dit niet een reden te zijn om je werkwijze aan te passen. Remember: door anders te zijn of altijd een stapje extra te zetten val je juist op. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld de kleding die je naar je werk draagt. Zolang je ervoor zorgt dat je gedrag en kleding wel gepast zijn is het juist een pré om duidelijk een uniek persoon te zijn!

Je leest het originele artikel hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *