BOOK CLUB, LIFESTYLE

4 boeken waar iedereen het over heeft

Boeken waar iedereen over praat

Wat is er heerlijker dan op de bank kruipen met een goed boek? Om je laptop eens dicht te klappen en je boek open. Ik vind niets leuker dan mijn vriendinnen nieuwe boeken aanraden en uitlenen. Met de nazomer- en herfstmaanden in aantocht is het hoog tijd voor een aanbevelingsrondje. Wat lees jij nu en moeten wij ook echt gaan lezen?

Boeken die iedereen leest

The subtle art of not giving a fuck

Waanzinnig populair is het boek van Mark Manson, een blogger uit New York al jaren op zijn immens populaire blog schrijft over de belangrijke kwesties van het leven: liefde, geluk en relaties. Zijn nuchtere kijk hierop komt als het ware op één ding neer: kies waar je je wel en niet druk om wilt maken en besluit om ook daadwerkelijk geen ene fuck meer te geven om de rest. Dat klinkt wat heftiger dan het is, vooral wanneer je je bedenkt dat hij vooral tegen materialisme is en je aanraadt om gezondere waarden te kiezen dan je succes en happiness af te meten aan je salaris, het huis waar je in woont of het kunnen kopen van een designer tas. Klinkt nogal logisch en voor de hand liggend, misschien, maar neem maar van ons aan dat het boek best een eye-opener is op sommige gebieden en daarom zeker een plekje op je nachtkastje verdient.

Je koopt The Subtle art of not giving a fuck voor €9,99 op Bol.com.

Boeken die iedereen leest

Sapiens

Sapiens, en opvolger Homo Deus, zijn veelbesproken bij onder andere De wereld draait door. Het boek vertelt over ‘de mens’ en hoe het kan dat wij, Homo Sapiens, als enige van wel 6 menssoorten over zijn gebleven. Hoe kwamen onze voorvaderen op het idee om steden en zelfs koninkrijken te stichten? Waarom gingen we in goden geloven, maar ook in natiestaten, en in bedrijven. Waarom vertrouwen we op geld, boeken en wetten? En hoe zal onze wereld er in de toekomst uitzien? Sapiens geeft je een kleine geschiedenis van de mensheid. Homo Deus gaat in op de toekomst van de mensheid.

Je koopt Sapiens voor €19,99 op Bol.com.

Boeken die iedereen leest

Goede dochter

Karin Slaughter is inmiddels een fenomeen en een nieuw boek van haar hand houdt de gemoederen dan ook direct bezig. Goede dochter gaat over twee zusjes die hun ouders verliezen tijdens een aanslag – hun moeder overlijdt, hun vader wordt nooit meer de oude. Charlotte wordt advocate en treedt daarmee in de voetsporen van haar vader. Ze heeft haar leven op orde, tot ze opnieuw getuige is van een aanslag waarbij de schokkende waarheid naar boven komt van herinneringen die ze tot dan toe lang had weten te onderdrukken.

Je koopt Goede dochter voor €19,99 op Bol.com of €13,99 voor het e-book.

Boeken die iedereen leest

In het water

Na het grote succes van Het meisje in de trein, kon niemand wachten tot het nieuwe boek van Paula Hawkins. Inmiddels is het er en hard op weg om net zo’n mega succes te worden als haar voorganger. In het water is wederom een psychologische thriller en

Je koopt In het water voor €19,99 op Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *