AWAY FROM THE BUZZ, LIFESTYLE

7 tips om te reizen met alleen handbagage

Reizen met alleen handbagage

Niets is zo lekker om direct wanneer je het vliegtuig uit komt door te denderen met je cabine-koffertje achter je aan. Niks, wachten op bagage. Zeker voor een zakenreisje of kort weekendje weg passen je spullen vaak makkelijk in een kleine trolley. Helaas maken de strenge vloeistofcontroles bij de douane het er tegenwoordig niet makkelijker op om te reizen met alleen handbagage. Want; met het beperkte gewicht en de kleine hoeveelheid vloeistoffen die je in een plastic 1-liter tasje gepropt krijgt, is het lastig om alles wat je nodig hebt mee te krijgen. Gelukkig zijn wij langzamerhand experts aan het worden hierin en zijn we niet te beroerd om onze tips met je te delen!

Bewaar je parfumtesters

Parfumtesters zijn van die dingen die bij mij steevast in een laatje belanden zonder er ooit nog weer naar om te kijken. Terwijl ze juist ideaal zijn voor op reis! Ze nemen haast geen ruimte en bang zijn om het vloeistofmaximum van een liter te overschrijven hoef je ook niet. Neem er één of twee mee voor overdag en één voor ‘s avonds, dan zit je altijd goed!

Make-up reinigingsdoekjes

De kunst is om zoveel mogelijk onnodige flesjes en vloeistoffen achterwege te laten. Make-updoekjes bieden wat mij betreft echt een uitkomst. Ze zijn klein, licht én hoeven niet in je vloeistoffen zakje.

Deo stick

In Nederland zijn we meer fan van deo sprays in plaats van sticks. Terwijl toen ik in Amerika woonde de sticks niet aan te slepen waren. Toen ik laatst voor 2 dagen naar Londen vloog besloot ik dan ook weer eens een stick te kopen (van Dove). Scheelt enorm wat betreft je vloeistoffen en is – vind ik – net zo fijn.

Crème in een tube

Zoek eens uit of ze van jouw favoriete dagcrème ook een versie in een tube hebben. Zo gebruik ik graag Aqualia van Vichy en neem ik voor weekendjes weg de tube mee. Veel minder zwaar dan die mooie glazen potjes en bovendien ook handig om te gebruiken in het vliegtuig.

Mini-mascara

Van sommige mascara’s is ook een mini-versie te koop. Van mijn favoriet, Sumptuous (Extreme) van Estée Lauder, koop je bijvoorbeeld een kleine variant bij de Bijenkorf. Net zo fijn maar voor op reis nog net wat idealer dan de grote variant!

Hoeveel shampoo heb je nu helemaal nodig?

Echt hoor, als je maar een paar dagen weggaat heb je uiteindelijk vaak veel minder nodig dan je aanvankelijk dacht. Ik ben groot fan van mini’s, maar probeer me steeds meer te beperken. Ga ik echt mijn haar wassen die twee dagen dat ik daar zit? En kan ik anders niet gewoon voor één keer de shampoo van het hotel gebruiken? Tegenwoordig probeer ik echt zoveel mogelijk thuis te laten wanneer ik een weekendje weg ga.

Denk in setjes

Gooi niet lukraak al je leuke kleding in een koffer maar denk van tevoren na over de outfits die je ermee kunt maken. Neem een paar outfits mee voor verschillende gelegenheden en schoenen die bij meerdere looks passen. Zo neem je hooguit een paar stuks mee die je uiteindelijk niet draagt en niet een hele stapel.

Happy light travels!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *