LIFESTYLE, SEXY SCIENCE

AFGELOPEN MET JE LUIHEID! DE 1-MINUUT REGEL

1-minuut regel

Rondslingerende kleding en schoenen, de vaatwasser die nog vol staat met schoon servies, dat stapeltje rekeningen die je nog moet betalen… Je kent het wel. Dingen waar je gewoon niet aan toe lijkt te komen en waardoor je huis én je hoofd een rommeltje lijken te worden. Laatst las ik iets over de 1-minuut regel en ik merk dat ik hem steeds vaker zelf toe pas, en dat het werkt!

Wat is er nu heerlijker dan ‘s avonds thuiskomen in een opgeruimd huis? Ik vond dit nooit zo belangrijk, maar ben bang dat ik toch ook eindelijk volwassen aan het worden ben en dit soort dingen ga waarderen. Enge gedachte, maar daarover later meer. 😉

De 1-minuut regel

De 1-minuut regel stelt eigenlijk heel simpel dat als je iets binnen ongeveer 1 minuut kunt doen, je dat nú moet doen in plaats van het uit te stellen. Je merkt dit namelijk nauwelijks in je tijd, terwijl uiteindelijk, wanneer alle kleine dingen zich weer eens aan het opstapelen zijn, je er wel heel bewust qua gedachten en tijd mee bezig bent. Door bijvoorbeeld je kleding direct in de wasmand te gooien of weer in de kast te leggen als je ze ‘s avonds uittrekt, de vaatwasser ‘s ochtends direct uit te ruimen, een bedrag direct over te maken, maar ook door een e-mailtje direct te beantwoorden als het niet teveel moeite kost zorg je ervoor dat deze dingen zich veel minder gemakkelijk gaan opstapelen. Want zodra dat gebeurt maakt het je onrustig en ben je er (on)bewust veel tijd en energie aan kwijt!

Het klinkt zo simpel, maar je zult merken dat wanneer je er eens op let er super veel dingen zijn die je eigenlijk wilde uitstellen terwijl je ze gemakkelijk eventjes in 1 minuutje kunt oplossen. Je zult ook merken dat alles om je heen zoveel opgeruimder, cleaner en rustiger zal zijn en je in je hoofd minder bezig bent met van die kleine to-do’tjes waar je maar niet aan toe lijkt te komen. Super fijn!

Het is zo simpel en je merkt er eigenlijk niets van, dus waarom zou je het niet doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *