WORKING GIRL

Alles wat je moet weten voor je eindejaarsgesprek

Alles wat je moet weten voor je eindejaarsgesprek
Foto credits: Mirror of Fashion

Het einde van het jaar betekent een hoop gezelligheid, feestdagen en is het op kantoor vaak iets rustiger. Het is echter ook de tijd voor de eindejaarsgesprekken. Hoe goed je het ook doet op je werk, zulke momenten blijven vaak spannend. Zeker wanneer je het nog niet zo vaak hebt gedaan, of misschien is dit zelfs wel je allereerste. Wij vertellen je alles wat je moet weten en voorbereiden om het meeste uit je eindejaarsgesprek te halen en hem goed te doorstaan! En dan; op naar de feestdagen!

Allereerst is het even belangrijk om het verschil helder te maken tussen het mid-year review, of functioneringsgesprek, en het eindejaarsgesprek. Je mid-year is vooral een moment om samen met je manager te reflecteren over je ontwikkeling, waar je graag naartoe wilt en hoe je dat kunt gaan bereiken. Het is heel erg een dialoog tussen jou en je manager. Een eindejaarsgesprek is daarentegen meer top down en echt een moment waarop je manager vertelt wat hij vindt van jouw resultaten, je houding en het werk in het algemeen. Hier is minder ruimte voor een dialoog dan bij het mid-year review, al wordt er natuurlijk wel van je verwacht dat je jezelf verdedigt en dat er ook besproken wordt wat jij wilt bespreken. Hoe bereid je je hier het beste op voor?

Denk na over wat jij bereikt hebt afgelopen jaar

Maak van tevoren een lijstje voor jezelf met de dingen die jij in het afgelopen jaar bereikt hebt. Grote projecten, een persoonlijke ontwikkeling of dingen die je hebt gedaan met de feedback die je gedurende het jaar, of tijdens het mid-year review, gekregen hebt van je manager. Zie het wat dat betreft weer even als een soort sollicitatiegesprek waarin je jezelf moet verkopen.

Denk na over feedback die je ontvangen hebt

Je hebt vast al eerder feedback ontvangen van je manager. Reflecteer op de punten die je het meest hebt gehoord. Grote kans namelijk dat je manager deze ook tijdens het eindejaarsgesprek weer zal laten terugkomen. Door hierop voorbereid te zijn kun je voorkomen dat je er door overvallen wordt en geen antwoord en voorbeelden paraat hebt om te laten zien wat je met deze feedback gedaan hebt en hoe je dit gebruik hebt om jezelf meer te ontwikkelen. Je leest hier meer over hoe je goed om gaat met het krijgen van kritiek.

Houd de sfeer goed

Zorg ervoor dat het gesprek constructief blijft. Dat doe je door niet te hard in de aanval te gaan en vooral te luisteren naar de eventuele kritiek die je krijgt. Je mag jezelf best verdedigen (sterker nog: dat moet!), maar laat ook merken dat je de feedback serieus neemt en dat je ervan wilt leren. Door de sfeer goed te houden zorg je ervoor dat jouw manager ook een positiever gevoel overhoudt aan het gesprek met jou en meer open zal staan voor jouw wensen.

Denk na over wat jij uit het gesprek wilt halen

Het eindejaarsgesprek is het uitgelezen moment om jouw wensen kenbaar te maken aan je manager en ze bespreekbaar te maken. Wil je salarisverhoging? Zorg er dan voor dat je duidelijke voorbeelden hebt van wat jij het afgelopen jaar hebt gedaan waardoor je een salarisverhoging zou verdienen. En dan is een gewoon goede inzet niet voldoende, want dat is wat je op z’n minst mag verwachten van een goede werknemer. Als je positieve feedback krijgt tijdens het gesprek, kun je het vervolgens aankaarten. Wanneer je met echt goede argumenten komt zal het je in ieder geval lukken om er een goed gesprek over te hebben met je manager. Het is sowieso goed om je wensen kenbaar te maken aan je manager. Dit kan bijvoorbeeld ook een bepaald soort training zijn, ookal is dat wellicht iets wat meer passend is om te bespreken bij het mid-year review. Als het iets is wat jij nodig hebt om je werk beter te doen is het slim om het in ieder geval te benoemen. Andere dingen die je bespreekbaar kunt maken zijn bijvoorbeeld je werktijden of andere ‘beloningen’ zoals een auto van de zaak of iets anders. Denk er van te voren over na wat je voor jezelf uit het gesprek wilt halen, waarom je dat volgens jou verdiend hebt en hoe je dat op een nette manier aan je manager duidelijk kunt maken. Je zult versteld staan hoeveel er vervolgens mogelijk is!

Heb jij nog tips voor het eindejaarsgesprek? Deel ze hieronder in de comments!

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *