WORKING GIRL

Wat als je manager een eikel is?

als-je-manager-een-eikel-is

Oke, het is misschien niet het meest nette om te zeggen, maar af en toe tref je er zo één. Een manager die gewoon een regelrechte eikel is. Hij bezorgt je stress, verziekt de sfeer, zet iedereen onder druk of is juist ontzettend negatief. En ja, wat moet je er dan mee? Lopen rondbazuinen dat je manager een eikel is, is sowieso het minst handige idee, dus wis dit artikel maar snel uit je browsergeschiedenis 😉 Maar wat dan wel? We proberen je wat tips te geven!

Wees niet de negatieveling

Oké, allereerst iets belangrijks. Want hoe verleidelijk het ook is om bij je collega’s stoom af te blazen en gezellig samen te klagen over je baas; het is niet het meest handige. Grote kans namelijk dat je manager hier alsnog iets van mee krijgt én dat jij straks de naam van ‘negatieveling’ moet dragen. En geloof ons; dat is geen goede titel om op je naam te hebben staan wanneer jij dit jaar een promotie wilt maken.

Probeer niet steeds te winnen

Grote kans dat wanneer je manager eenmaal irritatie bij je opwekt, je de neiging krijgt om dwars terug te gaan doen. Niet eens expres misschien, maar gewoon omdat hij nu eenmaal het bloed onder je nagels vandaan haalt. Niet slim, want uiteindelijk trek jij aan het kortste eind. We weten dat het makkelijker gezegd is dan gedaan, maar just swallow it. Bedenk je waarom je hier ook alweer zit. Juist, for the win. Dat betekent dus dat je je aan zult moeten passen of weg zult moeten gaan. Bewaar je frustraties om te uiten bij je vrienden en familie (ook weer niet te veel) en probeer je coöperatief op te stellen naar je manager toe. Als dat betekent dat je volgens een manier moet werken die niet helemaal bij jou past, maar die wel je manager (meer) tevreden stelt dan is het toch verstandig dit te doen. Zet je over je eigen trots heen als je wat wilt bereiken in deze baan!

Neem verantwoordelijkheid

Aansluitend op het vorige punt; neem zelf de verantwoordelijkheid om het probleem te proberen op te lossen. In plaats van alles af te schuiven op ‘wat voor een eikel je manager wel niet is’ en dat je ‘niet kunt werken met die man’ en dat vervolgens ook als oorzaak aandraagt voor het feit dat jij niet optimaal functioneert, kun je het beter op jezelf betrekken. Tuurlijk, jij wordt beïnvloed door je baas en als hij of zij het lastig voor jou maakt dan is dat enorm vervelend. Echter, je kunt het vaak moeilijk veranderen en dan is het handig wanneer je je kunt aanpassen aan de situatie. Probeer dus je verantwoordelijkheid te nemen en probeer het probleem zo goed als je kunt op te lossen. Doe dit door je bij bepaalde dingen neer te leggen, je verantwoordelijk te voelen voor het resultaat van jouw werk en je zoveel mogelijk aan te passen aan de manier van werken van je manager.

Praat erover

Het is helemaal niet verkeerd om eens voorzichtig aan te kaarten dat jij het soms fijn zou vinden als bepaalde dingen anders zouden verlopen. Probeer je gevoel nu los te koppelen en kom met concrete voorbeelden en praktische oplossingen voor hoe de situatie volgens jou verbeterd kan worden. Zeg dus niet “Ik vind het vervelend dat jij boos wordt wanneer ik iets niet op tijd af heb wanneer jij de druk te hoog opvoert doordat je chaotisch bent en dingen te laat aan ons doorgeeft”, maar: “Ik zou fijner werken en mijn werk beter kunnen doen wanneer er iets meer structuur zou zijn of wanneer we bepaalde werkzaamheden minder last-minute zouden kunnen regelen. Ik kan _______ misschien van jou overnemen?”. Op die manier houd je de verwijten bij jezelf, wijs je niet beschuldigend naar de ander maar geef je wél aan dat en hoe de situatie beter zou kunnen.

Reflecteer

Wees ook eerlijk naar jezelf toe: past deze baan misschien gewoon niet bij jou? Of kom je gewoon echt niet tot je recht in het team? Dan is het soms verstandiger om uit te kijken naar iets anders, iets waarbij je én beter in je vel zit én beter zult presteren. Doe dit niet voordat je een keer goed gesproken hebt met je manager en eventueel met iemand van HR. Wellicht is het namelijk een stuk makkelijker op te lossen dan jij denkt, of willen ze je echt niet kwijt en kan er iets geregeld worden. Mocht dat niet het geval zijn en je hebt er nog steeds geen goed gevoel bij dan is het slim om een volgende stap te maken in je carrière! (Bekijk het positief! ;))

Heb jij wel eens een waanzinnige eikel als baas gehad? En hoe ben je daar toen mee omgegaan? Vertel het ons in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *