LEADING LADIES, WORKING GIRL

AMAL CLOONEY OVER TURKIJE & TRUMP

Amal Clooney

Dat er momenteel veel bijzondere dingen gaande zijn in de wereld is geen geheim, het is alsof het overal rommelt. Aanslagen op de Westerse vrijheid, radicalisering van het Midden Oosten, extremistische politieke leiders en presidentskandidaten en een beperking van de vrijheid van meningsuiting. Amal Clooney geeft haar perspectief op de huidige kwesties tijdens een interview met de BBC over de mensenrechten zaak die ze nu vertegenwoordigt.

De huidige zaak van Amal heeft betrekking op een journaliste in Azerbeijan die momenteel vastgehouden wordt door de regering omdat ze ‘de waarheid heeft verteld’, zoals nu ook gebleken is uit de Panama Papers. De interviewer vraagt haar of ze van mening is dat er een achteruitgang te zien is op het gebied van mensenrechten in de wereld momenteel, waarop zij antwoordt dat ze absoluut vindt dat dit het geval is. “In twee derde van de wereld, en op alle continenten, zijn momenteel problemen op het gebied van inperking van de vrijheid van meningsuiting”, zegt ze. Waarop ze uitweidt over de huidige situatie in bijvoorbeeld Turkije en Thailand.

Als de interviewer tot slot nog kort de Amerikaanse presidentsverkiezingen ter sprake brengt uit Amal een duidelijke voorkeur en maakt ze Donald Trump met de grond gelijk, uiteraard in zorgvuldig gekozen worden zoals een topadvocate betaamt. “I have to say I’m probably as perplexed as you are, as someone to be viewing these things. There’s an ad on TV in de US where they went through all the statements he’s made against women, you watch that and you think: Gosh, I don’t think he’s gonna get much of women’s voters as a result of that. And if, at the end of all of this, he gets beaten by the person who becomes the first female president of the United States, that would send a very positive message.”

Aldus powervrouw Amal Clooney! Bekijk het gehele interview hieronder. Aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *