BOOK CLUB, LIFESTYLE

De Amerikaanse prinses; girlboss uit de vorige eeuw

c

Een boek over de begin- en gloriejaren van Amerika. Over het ontstaan en leven van The American Dream en over een vrouw die van niets naar alles ging, behorend tot de hoogste sociale kringen en talloze keren met het noodlot te maken kreeg en elke keer haar leven weer opbouwde en opnieuw geluk vond. Een prachtig, waargebeurd verhaal wat je enorm zal inspireren.

Allene Tew werd geboren in een klein Amerikaans dorpje en was de kleindochter van Europese immigranten die in Amerika hun fortuin hadden verdiend. Helaas waren juist haar ouders een beetje buiten de boot gevallen en groeide ze op verre van de hoge sociale kringen met een niet zo glorieuze toekomst in het vooruitzicht als haar neefjes en nichtjes. Alleen had echter grotere ambities dan dat en via een aantal slim gekozen echtgenoten, een flinke dosis doorzettingsvermogen en onverslaanbaar optimisme werkte ze zich een weg naar de hoogste sociale kringen, waar ze zeker niet zonder slag of stoot geaccepteerd werd als plattelandsmeisje.

Aan de hand van haar zwervingen tussen echtgenoten maar ook tussen continenten (ze bezat op een gegeven moment verschillende huizen in Europa en ging geregeld op wereldreis), ontdek je tegelijkertijd ook de recente geschiedenis van de Nieuwe Wereld, zoals ze Amerika noemden. De wereldoorlogen, de enorme spirit en geweldige ondernemersgeest van de Amerikanen, bloeiende economieën en verschillende depressies… ik had het nog nooit gelezen vanuit Amerikaans perspectief en vond dat dan ook een verfrissende afwisseling.

Ik denk bovendien dat er weinig mensen zijn die zoveel tegenslagen in het leven hadden als Allene; verschillende van haar echtgenoten raakten gokverslaafd, kleineerden haar of overleden, haar drie kinderen zijn ook allemaal overleden en verschillende keren zat ze financieel aan de grond en werd ze niet geaccepteerd door de mensen in haar omgeving. Met één van haar motto’s “Courage ALL the time”, verloor ze nooit moed en vond ze altijd weer een manier om gelukkig te zijn en haar leven weer op te pakken. Al met al was ze een enorm inspirerende, sterke vrouw. Een girlboss uit de vorige eeuw, wiens verhaal een leidraad zou kunnen zijn voor je eigen leven.

Een must-read!

Je koopt De Amerikaanse prinses van Annejet van der Zijl voor €22,50 op Bol.com, of het e-book voor €16,99.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *