BOOK CLUB, LIFESTYLE

HET BOEK VOOR JOUW MORNING COMMUTE

Grote kleine leugens Liane Moriarty

Morning commute. Hebben wij daar een woord voor in het Nederlands? Hoe dan ook; wat is er fijner dan ‘s ochtends, onderweg naar je werk, een boek te lezen? Als je met de trein, bus of metro gaat ten minste. Anders zit je eigenlijk toch vaak doelloos je facebook timeline te refreshen immers. Daarom vandaag het perfecte boek om te lezen deze zomer tijdens je morning commute naar werk. Wanneer iedereen op vakantie is maar jij braaf iedere ochtend naar kantoor tuigt, is dit het ideale boek.

Na het geweldige succes van Liane Moriarty’s eerste boek; ‘Het geheim van mijn man’ die wekenlang op nummer 1 in de New York Times Bestseller lijst gestaan heeft, konden wij niet wachten tot haar tweede boek. Voor mijn gevoel is de combinatie tussen een chicklit en spanning een soort heel nieuw genre. Ze heeft in ieder geval een schrijfstijl die uniek is en heel karakteriserend voor haar boeken. Een enorme spanningsopbouw zonder dat het een echte thriller wordt. En die combinatie maakt dan ook dat je haar boeken onmogelijk aan de kant kunt leggen wanneer je eenmaal begonnen bent met lezen. Je móet gewoon weten wat er precies is gebeurd.

In ‘Grote kleine leugens’ volg je de levens van ouders van wie de kinderen naar Pirriwee Public, een basisschool in een idyllisch kleine badplaats in Australië. Je leest aan het begin dat één van de ouders vermoord wordt, maar hoe en wat er precies gebeurd is wordt tot het einde van het boek bewaard. De opbouw hier naartoe draait eigenlijk nog het minst over ‘wie het gedaan heeft’ alswel om de ingewikkelde relaties die volwassenen met elkaar hebben en hoe je hierin verstrikt kunt raken. Over verborgen geheimen en problemen en dat een van de buitenkant perfect lijkend leven dat lang niet altijd is.

Nu heb ik zelf nog geen kinderen, laat staan dat die al naar een basisschool gaan, maar ik kan me er alles bij voorstellen hoe belangen verstrengeld kunnen raken en de problemen die de ‘schoolplein politics’ kunnen opleveren. Vaak zijn ouders toch een stuk moeilijker dan hun kinderen, die niet kijken naar geld, uiterlijk, status of familie.. om maar een paar dingen te noemen.

Een geweldig boek dus als je op zoek bent naar iets wat fijn wegleest, wat je laat lachen en waarin je niet kunt stoppen met lezen. Een ideale manier om je werkdag te beginnen of te eindigen; als je dit leest in de trein vergeet je dat er anderen om je heen zitten, dat garandeer ik je.

Oh, en hij kan natuurlijk ook prima aan het strand. 😉

Je koopt Grote kleine leugens van Liane Moriarty voor €19,99 op Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *