LIFESTYLE, OFF-DUTY

POWERVROUW BOEKEN DIE IEDERE #GIRLBOSS MOET LEZEN

Powervrouw boeken

Er zijn management- en business boeken zat. Boeken waar die een originele invalshoek hebben en waardoor je echt geïnspireerd raakt of een andere, meer efficiënte manier van werken ontdekt: wij houden ervan. Vandaag zetten we een paar Nederlandse en buitenlandse powervrouw boeken voor je op een rijtje. Laat je inspireren om aan de slag te gaan met je eigen business, alles uit je carrière te halen of gewoon bepaalde puntjes aan jezelf te verbeteren!

#GIRLBOSS – Sophia Amoruso
 photo boek5_zpse6zjn1vj.jpg
The godmother of inspirational women, dat lijkt mij wel een passende titel voor Sophia. Niet al te lang geleden liet zij haar eBay shopje uitgroeien tot het imperium dat Nasty Gal tegenwoordig is. Niets is gewoon aan haar en niets is gewoon aan haar bedrijf. Zo heeft Sophia haar bedrijf bijvoorbeeld opgezet zonder ooit een euro te lenen/laten investeren, ze investeerde enkel het geld dat ze verdient met Nasty Gal zelf. Bewonderenswaardig en inspirerend zijn slechts twee woorden om haar en haar verhaal te omschrijven, en ze is niet voor niets de uitvindster van het woord girlboss. Dus wil jij een girlboss worden of gewoon een mega inspirerend boek lezen? Dit boek zal je niet teleurstellen! Bestel ‘m hier.

Not that kind of girl – Lena Dunham
 photo boek4_zpsplxidbsm.jpg
Lena wordt vaak de ‘stem van haar generatie’ genoemd, mede door haar inzet tegen het standaard beeld dat er van vrouwen heerst in onze maatschappij. Een beeld waarvan zij absoluut niet direct het paradepaardje is met haar >em>meer dan size zero. Eigenlijk omschrijft Lena alles waar wij als twintigers tegenaan lopen: carrièrewise, over de liefde en hoe je wordt wie je bent. Houd je van Girls – waar Lena de bedenkster van is – en Lena’s humor? Dan is dit boek absoluut voor jou! Bestel ‘m hier.

On top – Anna Nooshin
 photo boek2_zps806ayg94.jpg
Over Anna’s boek hebben we afgelopen weekend nog uitgebreid geschreven, maar kan toch absoluut niet missen in dit lijstje. Als powervrouw van eigen bodem die hard onderweg is haar eigen imperium op te zetten uit te breiden zijn er een hoop dingen die we van Anna kunnen leren. Heel inspirerend! Bestel ‘m hier.

Masterclass Ondernemen – Annic van Wonderen
 photo boek3_zps2e1m6fjt.jpg
Een andere leading lady van Hollandse bodem. Annic startte jaren geleden met de website Ilovefashionnews. Een site die binnen no time één van de grootsten van Nederland werd met eigen kantoor en een groot team aan wie Annic de leiding gaf. Met als vader een succesvolle vastgoedhandelaar en alle ervaring die ze heeft opgedaan van het runnen van haar eigen bedrijven heeft ze ons absoluut het één en ander te leren over hoe wij zelf succesvolle business babes worden. Bestel ‘m hier>.

If you have to cry, go outside – Kelly Cutrone
 photo boek1_zpsi75es8wc.jpg
Een klassieker onder de girlboss boeken is deze van Kelly Cutrone. Uber bitch? Maybe. Maar zogenaamde ‘bitchy’ trekjes zijn zeker niet altijd iets slechts wanneer je een succesvolle carrière wilt hebben. Bij vrouwen worden sommige eigenschappen die bij mannelijke leiders worden bewonderd nu eenmaal sneller gezien als ‘bitchy eigenschappen’. Aan de hand van veel inspirerende oneliners leert Kelly je alles over de instelling die je als succesvolle carrièrevrouw moet hebben. Handboek voor een powervrouw dus, dit boek! Bestel ‘m hier.

Welke powervrouw boeken zijn jouw favoriet of wil je gaan lezen? Vertel het ons in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *