BOOK CLUB, LIFESTYLE

Boeken om naar uit te kijken!

boeken-om-naar-uit-te-kijken

Bijna echt gebeurd

Aan de boeken van Liane Moriarty hebben we hier op Girl Almighty al vaker aandacht geschonken. Het geheim van mijn man en Grote kleine leugens las ik beiden in een mum van tijd uit. Beiden zijn chicklits, maar dan wel van de betere soort. Ze bevatten een goede vleug spanning, altijd een originele invalshoek en verhaal maar lezen als een echte pageturner. Haar nieuwe boek belooft dan ook zeker niet onder te doen voor de eerdere twee. Deze staat zéker op de to-read lijst!

“Als Clementine en Sam op bezoek gaan bij Erika en haar man Oliver, en hun buren iedereen onverwachts uitnodigen voor een barbecue, zegt Clementine dan ook snel ja. Het gezelschap van de levenslustige buren lijkt haar een welkome afleiding. Twee maanden later vragen Clementine en Sam zich steeds weer af: wat als we nooit naar die barbecue waren gegaan?”

Verkrijgbaar vanaf 18 april, geschreven door Liane Moriarty. Tegen die tijd vind je zéker een review op Girl Almighty!

De Wangs vs. de wereld

Met de huidige turbulente situatie met Amerika’s nieuwste president, komt dit boek op het uitgelezen moment. Het vertelt over een immigrant, Charles Wang, die kwaad is op Amerika.

“Als zakenman en founder van een groot cosmetica-imperium raakte hij door de crisis plotseling alles kwijt. Katten in het nauw maken rare sprongen, they say, en samen met zijn zoon richt hij zich dan ook op een tweede carrière als stand-up comedian. Samen met hem en zijn modebloggende dochter en tweede vrouw gaat hij vervolgens op road trip dwars door Amerika. Uiteindelijk moet hij kiezen tussen de oude en de nieuwe wereld, tussen zijn droom om in China opnieuw te beginnen en alles hier achter te laten…”

Verkrijgbaar vanaf 18 april, geschreven door Jade Chang. En ook van deze ga je gegarandeerd een review hier vinden!

Het beste en slechtste in de mens

Naast alle literatuur is het ook heerlijk om op z’n tijd weer eens een boek te lezen dat je kennis bijspijkert. Een boek waar je het aankomende jaar uit blijft quoten tijdens filosofische sessies met vriendinnen en een flinke fles wijn. Zo’n boek lijkt me ‘Het beste en slechtste in de mens’ ook.

“Waarom zijn mensen soms zo verschrikkelijk wreed tegen elkaar, en soms zo verschrikkelijk aardig? Dat is de centrale vraag in het boek Het beste en het slechtste in de mens. Robert Sapolsky ontrafelt nauwgezet de oorzaken van bepaald menselijk gedrag, waarbij aspecten als genen, hormonen, kindertijd, cultuur, evolutie en ecologie aan bod komen.”

Verkrijgbaar vanaf oktober 2017, geschreven door: Robert M. Sapolsky

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *