LIFESTYLE

Dé laatste-vrije-maand-voor-je-eerste-baan bucketlist!

Bucketlist laatste vrije maand voor je eerste baan

Je hebt je eerste baan binnengesleept, gefeliciteerd! Tegelijkertijd houdt dit ook in dat je je laatste periode van freedom ingegaan bent voordat je te maken krijgt met de alledaagse structuur van het werkende bestaan. De 9 tot 5 episode van je leven. Goed, zonder het deprimerender te laten klinken dan het is zijn dit dé dingen die je in je laatste maand van ongekende vrijheid moet gaan doen!

 • Shoppen op een doordeweekse dag
  Dit is hét moment om nog lekker op een doordeweekse dag te gaan shoppen, wanneer de winkels en winkelstraten niet overstroomd zijn door mensen waardoor je spontaan geen zin meer hebt om ook nog maar iets te passen. In het tijdperk vóór je eerste baan, en dus ook het tijdperk vóór het maximaal bestellen via internet omdat je geen zin hebt in a) te moeten wachten tot het weekend om te winkelen, en b) de overvloed van mensen, is het dus zaak om nog even een rete-goede shopping spree te plannen. Met je moeder of met een vriendin; maak er een gezellig dagje uit van, inclusief lunch en eventueel diner in een andere stad dan waar je woont. Direct een goede manier om die office proof garderobe in te slaan!
 • Plan een saunadagje
  Om maximaal ontspannen aan het werk te gaan straks kun je nog een SPA-dagje plannen. Heerlijk met een vriendin op een (wederom) doordeweekse dag relaxen en jezelf laten verwennen. Nu hoef je er immers nog geen vrije dag voor op te nemen!
 • Een hele dag serie kijken
  Een hele dag schandalig lekker in bed of op de bank blijven liggen om je favoriete serie te binge watchen. Nu kan het nog, zonder schuldgevoel en zonder dat je het gevoel hebt dat je een dag van je weekend aan het verspillen bent. Tijd dus om een marathon van je favo serie te plannen of een nieuwe te proberen op Netflix!
 • Ga een weekendje weg
  Om dezelfde reden als het vorige punt, namelijk dat je nu nog geen vrije dagen hoeft te gebruiken, is dit ook hét moment om nog even een weekendje weg te plannen. Ga naar een stad die nog op je lijstje staat om te bezoeken of plan een ander tripje, dit is het moment!
 • Heerlijk lang uitslapen en uitgebreid ontbijten
  Lang uitslapen doordeweeks is er binnenkort niet meer bij! Geniet er dus van zo lang het nog duurt en verwen jezelf daarna met een heerlijk ontbijtje. Verse jus, afbakbroodjes… wat maakt het jou uit dat het een doodgewone dinsdag is?! Geniet!
 • Geef een ready-for-the-serious-life dineetje of feestje
  Of het nu een afstudeerfeestje is of ter ere van het vinden van je eerste baan: het is een must om je prachtige studentenleven een waardig afscheid te geven voordat je het achter je laat om te beginnen aan het serieuze leven. Organiseer een dineetje voor vriendinnen of een heus (tuin)feest; zolang er maar flink veel herinneringen en anekdotes van de afgelopen jaren uitgelicht en herleefd worden.
 • Bedenken wat je met je eerste salaris gaat doen
  Niet onbelangrijk: wát ga je straks doen met je eerste salaris?! Wordt het een buitensporig dure designer tas omdat je nu toch nog niet gewend bent aan het hebben van meer geld en het dus ook niet gaat missen? Of misschien een mooi sieraad dat je voor altijd zal herinneren aan je eerste baan. Of wellicht iets anders wat al heel lang op je verlanglijstje staat. Vertel het ons, we zijn benieuwd!
 • Een ultiem doordeweeks stapavondje
  Studeren je vriendinnen nog? Lucky you! Tijd om een ouderwets doordeweeks stapavondje te plannen waarbij jullie tot in de laatste uurtjes dansen en biertjes achterover slaan. Dát doe je namelijk echt niet meer straks (doordeweeks dan, hè!).
 • Je opa & oma bezoeken
  Wanneer je straks werkt zul je het idee hebben dat je het voor alles en iedereen te druk hebt, zeker in het begin wanneer je nieuwe baan nog extra veel energie kost. Doe jezelf en je opa & oma daarom een plezier en bezoek ze nu nog een keertje extra. Als jij later ouder bent vindt je het ook leuk om gezelschap te hebben :).
 • Een mani/pedi nemen
  Een paar dagen voordat je aan je baan begint is het tijd voor een laatste verwenmomentje en neem je een manicure/pedicure. Mooie nagels ziet er bovendien enorm verzorgd uit dus je maakt direct een goede indruk op je eerste dag straks!

Geniet nog even en veel succes met je eerste baan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *