LIFESTYLE, WORKING GIRL

Bullet journal: de nieuwste planning hype

Bullet journal

Misschien voel jij je al onderdeel van de planning incrowd met je washi tape en too cool for school stickers, maar dit is echt planning to the next level. Waar we het over hebben? Bullet journals. Een papieren agenda die je met gekleurde pennen en speciale formats helemaal customized naar jouw persoonlijke doelen, lijstjes en, natuurlijk want daarvoor is een agenda in the end bedoeld; activiteiten. Met gekleurde en zwarte pennen maak je er een prachtig, Instagram-worthy geheel van waarin je al je gedachten, ideeën en plannen kwijt kunt. Fascinerend. Watch & learn….


Allereerst even dit filmpje. Op het Youtube account van Boho Berry vind je sowieso erg veel content rondom het maken van bullet journals.

Wat is een bullet journal?

Zoals de originele website een bullet journal omschrijft, is het een customizable organisatie-systeem. Een to-do lijst, schetsboek, notitieboekje, agenda, dagboek.. alles in één. Je kunt er taken in kwijt die je moet doen, die je vervolgens organiseert met tekens die je ervoor zet. Zo heb je verschillende tekens voor een taak die je nog moet doen, die je gedaan hebt, een evenement, of notitie, enzovoort. In plaats van een rommelig notitieboekje wordt het dus een heel georganiseerd geheel met een index en paginanummers.

Naast een gewone agenda kun je er dus tal van lijstjes inzetten die je op een leuke manier ‘opmaakt’. Zo kun je bijvoorbeeld een goal tracking pagina maken waar je bijvoorbeeld bijhoudt hoeveel je gespaard hebt per maand of per doel, hoe vaak je gesport hebt in een bepaalde periode, of welke stappen je ondernomen hebt voor het bereiken van je droom. Door te werken met kalligrafie, gekleurde pennen en tekeningetjes maak je van het boekje een waar kunstwerk dat waanzinnig inspirerend moet werken.

Bullet journal

Bullet journal

Hoe maak je je eigen bullet journal?

Het belangrijkste is: just get started. Als ik de verhalen zo lees zijn er veel vrouwen die eigenlijk helemaal niet goed waren in kalligrafie en zichzelf bijvoorbeeld niet zouden omschrijven als een creatief persoon en nu toch een bullet journal rocken. Je hebt een notitieboekje nodig dat bij voorkeur gestippelde lijnen en paginanummers heeft. Het Leuchtturm1917 notitieboekje in A5 formaat met dotted pagina’s schijnt het ultieme boekje hiervoor te zijn als ik de kenners mag geloven. Verder heb je fineliners in kleuren en zwart nodig.

Bullet journal

Meer inspiratie

Meer inspiratie opdoen voor je eigen bullet journal? Dat vind je op de onderstaande websites waar ook veel van de informatie en foto’s uit dit artikel van afkomstig zijn.

Bullet Journal.com
Boho Berry
Sabine Metz

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *