WORKING GIRL

WAAROM CODEREN DÉ SKILL VAN 2016 IS – EN JIJ HET MOET LEREN

coderen

Coderen, HTML, … je hebt het vast al vaak voorbij zien en horen komen. Nu zelfs Karlie Kloss zich hard maakt voor het aanleren van technische skills bij meisjes door het opzetten van haar beweging Kode With Karlie kun je er echt niet meer omheen: 2016 is het jaar waarin jij moet leren coderen. Nog niet overtuigd? Misschien wel na het lezen van het onderstaande.

  • Kom op, nu zelfs het gemiddelde middelbare school kind zijn eigen websites, apps en online communities bouwt kunnen de vrouwen tegen wie zij opkijken natuurlijk niet achterblijven.
  • Bovendien, coderen wordt in de toekomst een basic skill, zoals er nu van je verwacht wordt dat je een redelijk woordje Engels spreekt en kunt omgaan met Excel.
  • Coderen is overal om ons heen. Een basiskennis van hoe alle tijd die je achter je computer en smartphone besteedt in elkaar zit is echt geen overbodige luxe.
  • Het is niet zo moeilijk als je misschien denkt. Er zijn veel leuke, gemakkelijke manieren om online te leren coderen, vanuit de stoel in je huiskamer en zonder er geld aan te hoeven besteden. Check Code Academy eens.
  • Ontwikkel unieke skills: niet veel mensen van jouw leeftijd die niet direct een heel technische baan hebben, kunnen (basic) coderen. Als je in je sollicitatie kunt aantonen dat jij dit wel kunt, is dit vaak absoluut iets waardoor je opvalt.
  • Daarbij komt: Je wordt ingehaald door de studenten van nu. Eindelijk beginnen middelbare scholen en vervolgstudies zich gedeeltelijk te focussen op digital skills. Dat betekent dat over een paar jaar deze mensen allemaal op de arbeidsmarkt komen en jij dus absoluut geen pré hebt bij je sollicitaties op dit gebied.
  • Wil je in de toekomst zelf een bedrijfje opstarten? Ook dan zal je (basis)kennis coderen je enorm helpen! Wat dacht je van het opzetten van je eigen website? Ideaal toch?!
  • If it’s cool enough for Karlie, it’s cool enough for us!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *