LIFESTYLE, OFF-DUTY

Details voor een prachtige, níet kitsch kersttafel

Over twee weken is het al zo ver, al moet ik eerlijk bekennen dat ik dat gevoel nog helemaal niet heb dit jaar. Als je kerstboom eenmaal staat, is het tijd om te gaan nadenken over het perfecte kerstdiner. Maar met alleen heerlijk eten ben je er nog niet. Hoe je de tafel dekt is minstens zo bepalend voor een gezellig kerstgevoel. Het gevaar is alleen altijd dat het zo snel ‘kitsch’ wordt. Heb je daar nu geen zin in? Laat je dan inspireren door deze kersttafel decoraties!

Kaarsen & licht

Niets is zo gezellig als de lampen uit laten en in plaats daarvan kaarsen te gebruiken om de tafel te verlichten. Er zijn super veel leuke manieren om je kaarsen en kandelaars kerst-achtig te maken, door bijvoorbeeld takjes den, hulst of rode besjes te gebruiken. Je kunt zelfs, zoals op één van de foto’s hieronder, een stukje uit een appel snijden en daar een waxinelichtje in plaatsen. Of leg zo’n leuke lampionnenslinger over het midden van de tafel. Een andere favoriet: kerstlampjes (op batterij) een maison jars doen. Zo krijg je een soort van fairylight idee. Super makkelijk en enorm gezellig!

Kersttafel dekken versiering

De servetten

De servetten gewoon naast het bord leggen is zó 2015 en saai. Verzin iets leuks en laat je inspireren door de ideeën hieronder. Spuit bijvoorbeeld blaadjes goud die je vervolgens op het servet legt, of wees creatief met kaneelstokjes, rode besjes of dennentakjes.

Kersttafel dekken versiering

De tafel zelf

De tafel zelf houd je stijlvol door vast te houden aan één kleurthema. Kies voor een wit tafellaken, juist zwart, of zelfs helemaal niets. Je decoreert de tafel vervolgens met accenten van hout, den, dennenappels en kaarsen. Laat je inspireren door de foto’s hieronder!

Kersttafel dekken versiering

De naambordjes en menu’s

Heb jij een tafelschema voor je gasten? Dan is het wel zo leuk om de naambordjes op een leuke manier te presenteren. Steek bijvoorbeeld een kaartje in een dennenappel, steek een dennentakje door de bovenkant van het kaartje, of wees creatief met zuurstokjes. Op de kaartjes kun je natuurlijk ook iets anders zetten dan de naam, ‘Merry Christmas’ bijvoorbeeld! De menu’s kun je mooi presenteren door ze te printen op wat dikker papier en er een takje met besjes naast te leggen.

Kersttafel dekken versiering

Extra details

Als laatste nog wat extra tips zodat jouw kersttafel echt tot in de details klopt. Leg bijvoorbeeld linten over de tafel die je verzwaart door aan beide kanten een dennenappel te hangen, plaats takken met rode besjes in doorzichtige vaasjes of zet een groepje mini-dennenboompjes neer in papieren zakken. Sfeer gegarandeerd zonder dat het kitsch wordt!

Kersttafel dekken versiering

Over het algemeen geldt dus: keep it simple and classy en speel vooral met natuurlijke materialen zoals dennentakken, dennenappels en besjes voor een super feestelijk en stijlvol resultaat! De extra sfeer creëer je vervolgens met waxinelichtjes, kaarsen en lampjes!

Je vindt meer van deze ideeën en borden op onze Pinterest pagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *