BOOK CLUB, LIFESTYLE

Deze 4 boeken moet je lezen in 2018

Januari mag dan alweer bijna voorbij zijn, er is geen fijner gevoel dan het nieuwe jaar beginnen met een lijstje inspirerende boeken die je gaan helpen je motivatie vast te houden en om te zetten in daden. Een beetje heavy reading als kick-off van het nieuwe jaar! Hieronder de 4 boeken die ik zeker wil gaan lezen in het aankomende jaar.

SuperOlcay

Olcay Gulsen

Deze boeken moet je lezen in 2018

Ik zag op Olcay’s Instagram voorbij komen dat ze een boek gaan uitbrengen in 2018. En.. als leader of the pack of Dutch girlbosses, is dat natuurlijk zonder twijfel een boek waar wij benieuwd naar zijn. Want alhoewel Nederland inmiddels veel meer vrouwen aan de top kent dan alleen Olcay Gulsen, is zij toch lange tijd een groot voorbeeld geweest voor mij, maar ook vele andere (jonge) meiden en vrouwen. Al ken ik een groot gedeelte van haar verhaal over het starten en groot maken van SuperTrash al, ik kan toch niet wachten om te horen welke adviezen ze precies deelt in haar boek. SuperOlcay (genoemd naar haar instagram account en natuurlijk een verwijzing naar SuperTrash) komt uit op 16 maart, maar je kunt het boek alvast bestellen via Bol.com.

De Macht

Naomi Alderman

Deze boeken moet je lezen in 2018
Obama heeft aangegeven dat dit één van zijn favoriete boeken van 2017 was, and what’s good enough for Obama, is good enough for me. Hoppa, direct op de reading list dus. Ib De Macht (vertaalt van The Power) nemen vrouwen als het ware de wereld over. Ze ontdekken dat zij een speciale kracht bezitten waardoor ze met één vingerbeweging een folterende pijn kunnen veroorzaken en zelfs kunnen doden. De mannen beseffen dat zij de macht niet meer in handen hebben en dat vrouwen nu de wereld leiden.

Het klinkt wellicht haast een beetje sci-fi, maar de lyrische recensies van haast alle critici en kranten die er toe doen maakt dat ik super benieuwd ben naar dit boek. Vanaf 25 januari is hij beschikbaar in het Nederlands (je kunt hem alvast bestellen), maar je kunt hem al wel in het Engels bestellen.

Lean In

Sheryl Sandberg

Deze boeken moet je lezen in 2018

Sheryl is de COO van Facebook en vertelt in Lean In over haar ervaringen bij Facebook en geeft en tips om door kleine veranderingen aan te brengen in je leven je carrière een boost kunt geven. De CEO van Cisco Systems is zelfs zo’n groot fan van haar boek dat hij al zijn senior managers een boek heeft gegeven.

Beschikbaar in het Engels en Nederlands

Playing to win

Roger L. Martin

Deze boeken moet je lezen in 2018

“Are you just playing, or playing to win?” Dit boek vertelt over de essentie van het bedenken en implementeren van een goede strategie. Waar heb je het voor nodig? Hoe kun je strategisch leren denken? En hoe pas je strategie toe op je dagelijkse acties? Meg Whitman, de CEO van HP, vindt dit zo’n geweldig boek dat ze het koopt voor álle werknemers van HP omdat ze gelooft dat strategie cruciaal is voor succes. Als strategy-junkie ben ik heel benieuwd naar dit boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *