FOOD & HEALTH, LIFESTYLE

DEZE KOOKBOEKEN WIL JE HEBBEN

deze-kookboeken-wil-je-hebben

Koken is hip. Door de hele health hype willen we gezonder eten, puurder koken en worden we massaal vegetarisch. Programma’s als Heel Holland Bakt zijn ongekend populair en middelbare school meisjes starten massaal taartenbak-businesses. Heel cool! Koken past dan ook perfect bij de moderne vrouw; want wie wil er nu nog leven van e-nummers en voorverpakte sausjes vol zout? Ook super lekker op z’n tijd, maar ouderwets koken uit een kookboek is weer helemaal van deze tijd. De onderstaande kookboeken zullen je dan ook ongetwijfeld doen watertanden (en wat staan ze mooi op je keukenplank ;)).

Polpo

Deze kookboeken wil je hebben

De ondertitel ‘Een culinaire reis naar de achterafstraatjes van Venetië’ is op zichzelf al verleidelijk genoeg. Niets is lekkerder dan Italiaanse streekgerechten en al helemaal wanneer je je kunt voorstellen hoe een Italiaanse oma het in haar keuken bereidt voor de hele familie. Die het vervolgens eten op een kleurrijke veranda in de Italiaanse avondzon. Achja, dat je het dan hier op je Hollandse balkonnetje vol in de regen eet mag de pret niet drukken, toch? Wijntje erbij en klaar!

Je koopt Polpo voor €29.95 via Bol.com.

Vegarabia

Deze kookboeken wil je hebben

Een must-have voor de vegetariërs onder ons, maar ook zeker wanneer je gewoon eens zin hebt in afwisselen. Geen slappe gerechten met smaakloze tofu maar pittige gerechten uit het Midden-Oosten maar dan zonder vlees. Eindeloze variatie in je vegetarische dieet en ook dit boek is een absoluut plaatje om te hebben. De kleurrijke gerechten zijn daarnaast ook nog eens een feestje op je bord! Tijd om al je vriendinnen uit te nodigen voor een kookavondje!

Je koopt Vegarabia voor €29.95 via Bol.com.

NOPI

Deze kookboeken wil je hebben

Aziatisch met een twist! Een keer iets anders dan de eindeloze woknoedels waar je zelf telkens een variatie op verzint? Je vindt het in Nopi. Unieke combinaties tussen smaken uit de mediterrane keuken en keukens van het Midden-Oosten en het Verre Oosten, dat is wat dit boek je biedt. De gerechten zijn bovendien zowel vegetarisch als niet-vegetarisch en je kunt dus eindeloos variëren.

Je koopt Nopi voor €34.95 via Bol.com.

De zilveren lepel

Deze kookboeken wil je hebben

Een klassieker in Italië is dit boek De zilveren lepel. Het is daar al meer dan zestig jaar de bijbel van haast ieder gezin en wordt van generatie op generatie doorgegeven. Sowieso dat je ook als beginnende kok met behulp van dit boek dus écht Italiaans kunt koken. Met meer dan 2.000 recepten hoef je voorlopig dus niet meer terug te vallen op je studentenfavorietjes Pasta Bolo en Pasta Pesto. No excuses!

Je koopt De zilveren lepel voor €45,00 via Bol.com.

Welke komt er op jouw verlanglijstje te staan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *