LIFESTYLE, OFF-DUTY

DINGEN DIE ELKE SUCCESVOLLE VROUW DOET IN HET WEEKEND

Succesvol doen in het weekend

Heerlijk, weekend. Alleen lijkt het wel alsof het een trend is om het ook in je weekend zo druk mogelijk te hebben. Alsof dat uitstraalt dat je succesvol bent. Toch blijkt juist dat het omgekeerde waar is: je wordt succesvoller als je juist niet altijd helemaal volgepland zit. Dit zijn de dingen die succesvolle vrouwen doen in hun weekend.

Plan niet elk weekend helemaal vol

Soms lijkt het alsof succesvolle vrouwen hun hele weekend altijd bomvol plannen: ze hebben immers een druk sociaal leven en dit zorgt automatisch voor een drukke agenda vol met evenementen, borrels en lunchafspraken. Niet slecht voor je netwerk ook. Om echter succesvol te blijven in je werk, is juist off time ook super belangrijk. Dagen waarop je niets plant en alleen doet waar je zin in hebt, waarop niets moet en alles mag. Dit zijn vaak de momenten waarop je ook de beste ideeën krijgt.

Tijd doorbrengen met familie

Vrienden zie je vaak door de week ook al wel, maar het weekend is juist heel geschikt om je familie te zien. Dit geeft je bovendien rust en werkt ontspannend en daarnaast zijn je familieleden gewoon heel belangrijke mensen in je leven en is het om die reden ook belangrijk en goed voor je om quality time met ze door te brengen. Schuif ze niet altijd opzij onder het mom carrière. Je leest hier waarom dat zo belangrijk is.

Maak tijd voor je hobby’s

Elke career girl heeft tijd voor zichzelf en haar hobby’s nodig. Ontspanning is het belangrijkste argument, het maakt je gelukkiger en door je interesses te ontwikkelen ontwikkel je ook jezelf. Wie weet waar dat weer toe leidt in de toekomst!

Breng tijd door zonder elektronica

Zoom eens uit van je dagelijkse dosis social media en elektronica. Heerlijk ouderwetse bos- of strandwandelingen, in de tuin of op de bank met een goed boek en uit lunchen gaan en een echt gesprek hebben in plaats van constant afgeleid te zijn door je telefoon: het is heerlijk. Je zult merken dat een weekend zonder laptop en met minimale tijd op je telefoon je aan het eind een enorm ontspannen gevoel zal geven, alsof je weekend een week geduurd heeft. Heerlijk!

Leer iets nieuws

Het weekend is natuurlijk ook hét moment om je eindelijk eens te verdiepen in de dingen waar je door de week niet aan toe komt. Tijd investeren in het ontwikkelen van jezelf, maakt je uiteindelijk natuurlijk succesvoller. Tijdens je studie deed je dit waarschijnlijk een stuk vaker, maar de energie die werken kost zorgt ervoor dat je je er vaak niet meer toe kunt zetten om bij te leren. Zonde! Neem jezelf eens voor om binnenkort een paar uur in het weekend je hierin te verdiepen.

Reflecteer

Als het weekend ergens het perfecte moment voor is, dan is het om de afgelopen week te reflecteren: wat ging goed en wat ging minder? Waar kwam dat door? Wat wil je anders gaan doen en hoe ga je dit aanpakken? Dit soort reflectiemomentjes zijn super belangrijk voor je om niet altijd maar door te draven. Het zijn de momenten waarop je de beste ingevingen krijgt en langzaam maar zeker bedenkt wat de volgende stap in je leven gaat zijn. Klinkt best zwaar en dramatisch, of niet? Het zijn gewoon momentjes waarop je ontspant en daarom ruimte maakt voor nieuwe ideeën 🙂 Dit is dus ook de reden dat het belangrijk is om je weekend niet van minuut tot minuut vol te plannen, want dan heb je dit soort momenten vaak niet.

Wat doe jij dit weekend?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *