LIFESTYLE, WORKING GIRL

5x een instant weekendgevoel op vrijdagmiddag

instant-weekend-gevoel-vrijdagmiddag

Wie het weekend direct op vrijdag goed begint, heeft op zondag het gevoel een eindeloos lang weekend te hebben gehad. Je herkent dat gevoel vast. Meestal is de sleutel om vooral je vrijdagavond niet te verspillen. Daarom vandaag een aantal tips die je direct vanavond al kunt toepassen, voor een instant weekendgevoel waar je zondagavond relaxed en blij op terug kunt kijken!

Rond belangrijke dingen af

Zorg er gedurende de week voor dat de projecten of taken die belangrijk zijn en die het meest aan je knagen afgerond zijn vóór vrijdagmiddag. Zo voorkom je dat je ‘s middags enorm loopt te stressen om dingen nog af te krijgen, óf dat je tijdens weekend nog met deze dingen in je hoofd zit waardoor je een onrustig gevoel krijgt.

Neem je werk niet mee naar huis

Zodra je het pand verlaat gaat die werktelefoon uit of weg. Laat je werk even rusten en lees in de trein naar huis een boek of bel met een vriendin. De beste manier om een instant weekendgevoel te hebben is om je werk niet ‘mee naar huis te nemen’. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar probeer er zo min mogelijk aan te denken.

Doe eens iets anders

Staat jouw vrijdagmiddag standaard in het teken van een vrijmibo met collega’s en/of vrienden? Of ga je vaak juist lekker thuis chillen? Doorbreek het patroon eens! Door iets anders te plannen dan normaal op je vrijdagmiddag heb je iets om naar uit te kijken én heb je bovendien echt direct een weekendgevoel!

Douchen!

Of je nu echt iets gepland hebt voor de vrijdagavond, of gewoon een avondje Netflix & chill gaat houden; neem zodra je thuis komt uit je werk een fijne, warme douche. Voor je gevoel spoel je letterlijk de werkdag (week!) van je af en kan het weekend beginnen! Een lekkere douchegel en bodylotion maken de relax-modus compleet. Een flinke lading make-up en parfum will get you ready for the night!

Spreek ‘s avonds af

Wanneer je vrijdagavond iets plant, of het nu een etentje bij je thuis is of iets buiten de deur, begint je weekend écht al op vrijdag in plaats van zaterdagochtend. Zondag zul je merken dat het lijkt alsof je een heerlijk lang weekend gehad hebt.

Om uitgerust en vol zin weer aan een nieuwe werkweek te beginnen is het trouwens belangrijk om deze dingen vooral te doen in je weekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *