WORKING GIRL

Mijn doelen voor 2017: hoe staat het daar inmiddels mee?

mijn-doelen-voor-dit-jaar
Aan het begin van 2017 deelde ik mijn doelen voor het aankomende jaar. Mijn persoonlijke én zakelijke doelen. Inmiddels is het eerste kwart van het jaar alweer voorbij en dús is het tijd voor een eerste evaluatierondje. Hoe staat het ervoor met mijn doelen? Ben ik lekker onderweg of moet er echt nog even een tandje bijgezet worden de aankomende tijd?

De beste versie van mezelf worden

Doel: In het kort kwam deze doelstelling erop neer dat ik meer mijn best wil doen om een optimale versie van mezelf te zijn: qua uiterlijk en mentaal gezien. Onderdeel hiervan: een strakker lichaam door gezond te eten, eindelijk regelen dat ik een beugel kan nemen en een positieve instelling waarbij ik me niet gek laat maken.
Status: Gezond eten gaat goed, maar qua lichaam ben ik zeker nog niet de beste versie van mezelf. Dat is voornamelijk een kwestie van meer beweging, maar doordat ik ‘s avonds veel werk aan de website liggen de prioriteiten af en toe gewoon anders. De beugel staat wel nog steeds op de planning, dus dat is zeker een stap in de goede richting. Ook merk ik dat ik me over het algemeen positief en energiek voel, wat ik afgelopen winter zeker niet heel de tijd had. Misschien komt het omdat de zon weer schijnt en het langer licht is, maar ik heb zoveel meer energie! Goed opletten aankomend najaar dus, dat ik dit vast kan blijven houden.
Conclusie: Gedeeltelijk geslaagd. Twee belangrijke punten gaan beter, dus ik hoop dat ik ook het sporten een beetje kan gaan oppakken de komende tijd. Maargoed, een dag heeft helaas nog steeds maar 12 uur en slaap heb ik ook nodig.. dus het wordt of een kwestie van andere prioriteiten stellen of het op een andere manier voor elkaar zien te boksen. Nog even aan werken dus, maar geen slechte start van het jaar!

Meer trainingen volgen

Doel: In januari schreef ik dat ik in 2017 meer trainingen wilde volgen. Op het gebied van online marketing, onder andere, om mijn kennis niet alleen door praktische ervaring te vergroten maar ook weer wat te studeren. Ook schreef ik dat ik meer wilde netwerken.
Status: Dit gaat heel goed! Ik sta ingeschreven voor een cursus Facebook Advertising en Facebook Content Marketing én ik heb afgelopen week een ticket geboekt voor de Career Girl Academy in Londen!
Conclusie: Heel lekker bezig, en het is pas april!

Meer focus

Doel: In januari had ik een klein dipje waarbij ik weinig energie had en niet het gevoel had dat ik vól kon gaan voor de dingen die ik wil bereiken. Geen fijn gevoel. Ik schreef daarom dat mijn doel voor het komende jaar ‘focus’ was, waarbij ik meer uitdagingen aan zou gaan en kansen zou creëren.
Status: Me inschrijven voor de congresdag in Londen is hiervan een goed voorbeeld. Ik twijfelde een tijd, want: best prijzig en wat ga je er nu echt van opsteken? Vervolgens dacht ik: dit is typisch zo’n situatie waarin je gewoon moet GAAN en DOEN. Dus, binnen 5 minuten boekte ik en nu ga ik 6 mei naar Londen met veel meer carrièremeisjes. Hoe leuk?!
Conclusie: Een stap in de goede richting, maar het kan altijd nog beter. De komende tijd moet ik zeker nog een aantal van dit soort dingen doen.

Sparen en minder uitstellen

Doel: Financiën beter bijhouden en echt serieus werk maken van mijn spaarrekening.
Status: Dit gaat best goed! Ik spaar iedere maand wat ik kan missen en denk vaak twee keer na over een uitgave. Ook heb ik het boek De Financiële Detox gelezen en ben ik serieus aan de slag gegaan met het beter bijhouden van financiële dingen en overige zaken die geregeld moeten worden. We hebben ons huis inmiddels te koop gezet en één van de spaardoelen is dan ook mooie meubels voor ons nieuwe huis! En die designertas staat ook nog steeds op de planning voor dit jaar!
Conclusie: Dit gaat goed en het geeft me een heerlijk gevoel!

Door regelmatig te reflecteren en na te denken over je doelen is de kans veel groter dat je ze daadwerkelijk gaat bereiken. Het zet je weer even op scherp door te beseffen wat je écht wilt bereiken de komende tijd, zodat je er weer vol voor kunt gaan! Hoe staat het met jouw doelen?

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *