WORKING GIRL

Zo vind je een baan die bij je past

Een baan vinden die bij je past

Netals dat het lastig was om de juiste studie te kiezen, is het misschien nóg wel lastiger om een baan te vinden die echt bij je past. Want wat je leuk vond om te studeren hoeft niet te betekenen dat je het werkgebied hierin óók leuk vindt, en dezelfde functie kan bij het ene bedrijf totaal anders zijn dan bij het andere. Dus hoe pak je dat aan; een baan vinden die bij je past? Girl Almighty helpt je graag een stukje op weg.

De cultuur is het belangrijkst

Veel belangrijker nog dan de functie, is of de bedrijfscultuur bij jou past. Werken in een bedrijf waarin je je op je plek voelt, zorgt ervoor dat elke functie een stuk leuker lijkt, ookal zou je in eerste instantie misschien niet denken dat die functie juist voor je is. Het tegenovergestelde is ook waar: een droomfunctie in een bedrijf waarvan de cultuur niet bij je past, kan er net zo goed voor zorgen dat je je totáál niet op je plek voelt. Lastig dus! Hoe vind je een bedrijf waarvan de cultuur bij jou past? Bedenk voor jezelf wat je belangrijk vindt in een bedrijf en collega’s. Is dat een jonge, spontane en open cultuur? Of houd je misschien iets meer van de wat formelere bedrijven waar minder druk ligt op sociaal zijn met elkaar en borrels of activiteiten na werktijd? Het is goed om tijdens je sollicitatiegesprek aan de recruiter te vragen wat de cultuur van het bedrijf is en wat voor soort persoon zij denken dat goed past binnen het bedrijf. Klinkt dit niet als jou? Dan kies je er vaak beter voor om even door te zoeken naar een bedrijf met een andere cultuur, je zult het uiteindelijke een stuk beter naar je zin hebben!

Waar houd je absoluut niet van?

Denk na over jouw zwakkere punten en de dingen waarvan je echt niet houdt en dus ook niet gelukkig gaat worden. Ben je bijvoorbeeld niet zo’n planner en denk je liever de grote lijnen uit dan bezig te zijn met eindeloos veel details? Dan zijn er veel functies die jou misschien geweldig in de oren klinken, maar die waarschijnlijk toch niet zo goed bij je passen. Een product manager bijvoorbeeld is veel meer met dit soort dingen bezig dan je in eerste instantie zou denken. Een meer algemene marketing rol zou dan misschien beter bij jou passen. Het is dus heel belangrijk om je hiervan goed bewust te zijn en in je gesprek te vragen naar welke eigenschappen belangrijk zijn voor de functie, wat voor soort persoon bij de functie past en wees hierover ook heel eerlijk naar de recruiter. Het is fijner om er van tevoren op gewezen te worden dat een bepaalde functie misschien niet geschikt is voor jou dan dat je daarachter komt omdat je altijd met tegenzin naar je werk gaat en je er ongelukkig van wordt.

Ben je een promotion of prevention persoon?

Forbes schreef een artikel over het verschil tussen personen die promotion-focused zijn en personen die prevention-focused zijn. Promotion focused houdt in dat je jouw levensdoelen ziet als kansen voor vooruitgang, het bereiken van dingen en beloningen. Je denkt na over wat je zult ontvangen wanneer je deze doelen bereikt. Ben je daarentegen een prevention focused persoon, dan betekent dat vaak dat je doelen alles te maken hebben met stabiliteit en het behouden van zaken. Je wilt de dingen waarvoor je zo hard gewerkt hebt niet verliezen en wilt vooral dat je leven smooth verloopt.

Voor beide focuspunten zijn beroepen die beter passen bij dit soort personen.

Eigenschappen promotion-focused personen

  • Creatief & innovatief
  • Kansen grijpen om verder te komen
  • Omgaan met risico’s
  • Snel werken
  • Het genereren van veel opties en mogelijkheden
  • Abstract nadenken

Banen die dus goed bij je zullen passen zijn die je de mogelijkheid bieden om jezelf te ontwikkelen en op te werken. Snelle industriën als FMCG, maar bijvoorbeeld ook tech industrieën waar veel mogelijkheden zijn voor het bedenken van verbeteringen passen goed bij je. Een carrière waarbij pro-actief zijn, snelheid en out-of-the-box denken gewaardeerd worden zijn de banen waarin je het best tot je recht komt.

Dit soort banen passen bij prevention focused personen

  • Gedetailleerd en volledig werken
  • Analytisch denken en redeneren
  • Plannen
  • Accuraat werken zonder fouten
  • Betrouwbaarheid
  • Inspelen op problemen

Banen die goed bij je passen zijn banen die zekerheid en stabiliteit bieden. Aangezien je goed bent in dingen gaande houden, omgaan met complexiteit en omdat je altijd een plan B hebt, kun je het beste gaan voor carrières waarbij dit oog voor detail en grondigheid gewaardeerd worden – bijvoorbeeld als advocaat, data guru of accountant. Jij ziet een bedreiging van meters afstand en kunt het bedrijf en de klant hiertegen beschermen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *