ONDERNEMENDE GIRLBOSS, WORKING GIRL

Voor het eerst een stagiaire? Zo ga je ermee om

Voor het eerst een stagiaire, zo ga je ermee om
Foto: The Devil Wears Prada

Krijg je als manager voor het eerst een stagiaire onder je? Lucky you! Het is zo fijn om bepaalde klusjes te kunnen uitbesteden, te kunnen rekenen op dat iemand je helpt met je werkzaamheden en, bovenal, is het super leuk om iemand te helpen in zijn of haar ontwikkeling en groei. Het betekent echter ook dat je hier verantwoordelijkheid voor hebt en dat je niet meer alleen rekening hoeft te houden met jezelf en jouw manager. Het krijgen van een stagiaire is dus ook spannend en een leerproces voor jou, waarmee je kunt ‘oefenen’ op het managen van anderen. Hoe pak je dat aan?

Kick-off

Het is zo belangrijk om je stagiaire vanaf het begin goed te begeleiden. Plan dus een soort kick-off meeting (naast een gewoon kennismakings-koffietje natuurlijk!) waarop zij zich ook kan voorbereiden waarin je met haar de doelen voor de stage bespreekt en op welke vlakken ze zich zou willen ontwikkelen tijdens haar stage. Het is goed om halverwege de stage en aan het eind ervan ook weer een evaluatiemeeting in te plannen. Op die manier krijgt ze halverwege feedback waaraan ze nog kan werken tijdens het laatste deel van de stage om zo alles eruit te kunnen halen. De eindevaluatie is ook heel belangrijk omdat je haar hierbij echt goede tips voor de tijd na haar stage kunt meegeven.

Behandel haar als onderdeel van het team

Terwijl je stagiaire natuurlijk wel respect voor jou moet hebben en jou ook als haar meerdere moet zien, is het heel onverstandig om de stagiaires niet als onderdeel van het team te behandelen. Vraag ze mee voor bepaalde teambesprekingen (ze vaak meer waardevolle input dan je denkt!) en koffietjes die jullie ‘s ochtends doen. Als de stagiaires zich niet onderdeel van het team voelen kun je verwachten dat ze zich óf tegen je gaan keren óf zich niet fijn voelen binnen het team en dus ook niet optimaal kunnen presteren. Als manager is het namelijk ook jouw verantwoordelijkheid dat de mensen onder jou het naar hun zin hebben.

Stel je professioneel op

Roddelen over je managers of andere collega’s en klagen over je werk doe je maar met vrienden of collega’s; niet met je stagiaire. Zelfs wanneer je je hart moet luchten en je je frustraties eigenlijk niet meer voor jezelf kunt houden is het verstandig om dit niet te uiten tegen je stagiaire. Niet alleen beïnvloedt je op die manier haar beeld van de organisatie, je wilt ook niet dat jouw uitbarstingen en mening bekend worden in de rest van het bedrijf, jouw manager inclusief. Geen enkel netwerk is namelijk zo effectief als ide van de stagiaires in een bedrijf en voor je het weet help je je eigen reputatie om zeep. Bewaar dit dus lekker voor ‘s avonds op de bank bij je vriend, of voor een collega die je vertrouwt.

Geef haar uitdaging

De grootste fout die je kunt maken is je stagiair alleen de rotklusjes geven waarin je zelf geen zin hebt. Natuurlijk, die horen erbij en als stagiair doe je nu eenmaal iets meer van dergelijke dingen misschien. Maar vergeet niet om je stagiair ook uitdaging te geven, projectjes waarover hij/zij zelf de leiding krijgt en waarmee ze kan laten zien wat ze in huis heeft. Wanneer je dan goede feedback geeft en haar ondersteunt help je iemand écht een stap vooruit enh zorg je ervoor dat zij ook echt iets van haar stage leert. Uiteindelijk krijg je hierdoor ook een stagiair die veel gelukkiger is met haar werk en met meer energie voor jou aan de slag gaat. Een win-win dus.

Heb jij een stagiaire? Hoe ga jij met hem/haar om?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *