WORKING GIRL

Zo maak je je eerste werkweek tot een succes

eerste-werk-week

Eerste werkweek ever? Gefeliciteerd, girlboss, you did it! Dat je aangenomen bent is al iets om trots op te zijn, zélfs wanneer dit nog niet jouw droombaan is. Echter, er gaat ook een hoop veranderen in je leven. Weg is het vrijblijvende studentenleventje en hállo verantwoordelijkheden, lange dagen en nieuwe verwachtingen die er aan je gesteld worden. Vooral je eerste weken bij een nieuw bedrijf zijn spannend. Leuk spannend maar soms ook écht spannend. Wij helpen je graag op weg met hoe je deze eerste werkweek met succes door komt!

Creëer verwachtingen

Zorg ervoor dat je op de radar bij je manager komt. Laat weten wat je wilt bereiken, welke communicatiestijl je hebt en wat je werkuren zijn. In je eerste werkweek zet je de toon en mensen zullen je hier onbewust mee gaan identificeren. Dit betekent niet dat je moet gaan overdrijven, maar wel dat je van tevoren nadenkt over hoe jij het verschil kunt en wilt gaan maken. Door je op die gebieden extra in te zetten vanaf dag 1, zullen collega’s en je manager je ook sneller zo gaan zien. Voorbeeld: als jij veel af weet van het blogwereldje, profileer je dan vanaf dag 1 op dit gebied door te komen met PR-ideeën hoe je jullie producten nog meer media aandacht kunt geven door op creatieve manieren bloggers in te zetten. Op die manier ben je vanaf dag 1 van toegevoegde waarde voor het bedrijf en creëer je voor jezelf een bepaalde autoriteit op dat onderwerp.

Demonstreer wat je in je sollicitatiegesprek beweerde

Wat heb je ook alweer beweerd tijdens je sollicitatierondes? Dat je een expert bent op het gebied van social media? Of dat je enorm goed bent met teksten? Ga dan direct aan de slag met die dingen en kom met vernieuwende ideeën. Dit is soms ook juist heel makkelijk in je eerste week, aangezien je dan nog fris en onbeïnvloed bent. Schrijf alles op waar je tegenaan loopt of die in je op komen en vertel deze aan je manager wanneer je een meeting met hem hebt. Denk ook alvast na over oplossingen ervoor want dát is natuurlijk hoe je je kunt gaan onderscheiden.

Stel veel en de juiste vragen

De eerste week (en weken) zijn hét moment om vragen te stellen. Vraag alles wat je niet begrijpt of waar je niet helemaal uit komt, want nu zal nog niemand je daarvoor veroordelen. Als je nieuw bent is het immers absoluut niet gek om dingen niet te weten. Bovendien, als je de vragen niet stelt kun je misschien je werk niet vanaf het begin goed doen en dáárop wordt je dan weer een stuk sneller beoordeeld, ook in je eerste weken. Zorg ervoor dat je de antwoorden onthoud zodat je ze niet nogmaals hoeft te stellen (zie het punt hieronder).

Begin georganiseerd

Alleen in de eerste week komt er al zoveel informatie op je af dat je er compleet lost van kunt raken. Schrijf op hoe bepaalde processen werken (nog handiger: stuur een e-mailtje naar jezelf!), sorteer je e-mail en informatie direct en zorg voor goede systemen. Een goed begin hierin kan écht het verschil maken en je wilt immers zéker in het begin van je nieuwe baan niet overkomen als een chaoot.

Focus op je minder goede kanten

Bedenk van tevoren waarin je minder goed bent en hoe deze eigenschappen jou kunnen gaan hinderen in je werk. Misschien ben je een beetje verlegen aangelegd en durf je niet altijd de vragen te stellen waarop je antwoord nodig hebt? Of ben je chaotisch en heeft dit invloed op je overzicht van bepaalde projecten? Of misschien ben je geen ster in het goed plannen van je werkzaamheden. Alhoewel het verstandig is om uit te blinken in de kanten waarin je wél goed bent en daar dus extra energie in te steken zodat je op die manier het verschil kunt maken, geeft een nieuwe baan je wel de kans om je minder goede punten weer eens aan te pakken. Zo kun je in ieder geval hopelijk voorkomen dat ze je gaan hinderen in je succes.

Afbeelding: AnnabelPesant.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *