BEAUTY, LOOKS

GEEN POWERVROUW ZONDER POWERBROW – ONZE TIPS & PRODUCTEN

Wenkbrauwen

Geen powervrouw zonder powerbrow: een wijze uitspraak naar onze mening. Sinds wenkbrauwen weer onmisbaar zijn geworden in beauty land, met dank aan met name Cara Delevingne’s borstels van een brows, kan ook jij er niet meer omheen. Je hebt vast al eens gehoord van de uitspraak dat je wenkbrauwen je gezichtsuitdrukking bepalen, en daarom kan een goede wenkbrauw je ook enorm helpen om krachtiger en minder ‘lief’ over te komen. Zeker geen slecht idee dus om voortaan ‘s ochtends voordat je naar je werk gaat eens iets meer aandacht aan je wenkbrauwen te besteden.

Tips voor een goede wenkbrauw

  • Dunne lijntjes zijn echt geweest, dat was een jaren ’90 ding wat we maar zo snel mogelijk weer moeten vergeten. Krachtige wenkbrauwen zijn het helemaal en dat is ook juist wat ons powervrouwen zo kan helpen.
  • Wilde wenkbrauwen zijn geen probleem, maar kam ze met wat gel wel in model, zodat het er niet uitziet alsof je gewoon ongewassen je bed uit naar kantoor gerold bent. Hoe hip Cara’s wenkbrauwen ook zijn, don’t overdo it at the office.
  • Te zware, zwarte wenkbrauwen is ook geen goed idee. Het kan slimmer zijn om ze met een wat lichter poeder in te kleuren, ook al heb je zelf vrij donkere wenkbrauwharen. Kijk eens goed naar het verschil wat een kleur doet met jouw gezichtsuitdrukking, want té strenge wenkbrauwen is ook niet per sé een goed idee op kantoor. Subtiel is het sleutelwoord.
  • In Nederland lopen veel dames rond met een zogenaamde ‘komma wenkbrauw’; een wenkbrauw die begint met een soort van bolletje, en dan als een dun boogje omhoog loopt. Geen gezicht, dames. Zo verliezen je wenkbrauwen echt alle kracht. Kies ervoor om alleen de haartjes die echt verdwaald zijn onder en tussen je wenkbrauwen weg te halen en de lege ruimte tussen de haartjes op te vullen met wat poeder.
  • Misschien een beetje overbodig, maar we zetten ‘m er toch maar bij: zet nooit één grote, dikke streep met je producten, maar zet kleine ‘veegjes’ (haartjes als het ware) voor het mooiste en meest natuurlijke effect.

Onze favoriete producten

Met wenkbrauwproducten kun je het zo duur en gek maken als je zelf wilt. De absolute topper is al jaren het Amerikaanse merk Anastasia, dat al lang voor de trend bekend stond als hét wenkbrauwmerk. Maar ook Maybelline heeft zich de afgelopen jaren helemaal gespecialiseerd in wenkbrauwproducten en heeft meerdere pareltjes in haar assortiment zitten. Daarnaast heeft Catrice een super fijn en heel betaalbaar poederpaletje om je wenkbrauwen mee aan te zetten.

 photo brows2_zpssm37vwq9.png

Eye Brow Set – Catrice (verkrijgbaar via Kruidvat), Brow Drama Pomade – Maybelline, Master Brow Pro Palette – Maybelline, wenkbrauwgel – Anastasia (verkrijgbaar via o.a. Douglas), wenkbrauwmascaragel – Anastasia (verkrijgbaar via o.a. Douglas).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *