LIFESTYLE, OFF-DUTY

5 FILMS OM NAAR UIT TE KIJKEN

Films om naar uit te kijken

Hoe weinig zin we ook hebben in het einde van de zomer, er is altijd één ding wat heerlijk is aan de herfst: al je favoriete series beginnen weer en de heerlijkste en beste films verschijnen in de bios. Wat dat betreft is de zomer toch altijd wel een beetje komkommertijd. Hieronder een aantal films die net zijn verschenen of binnenkort uitkomen en écht de moeite waard lijken te zijn om weer eens een bezoekje aan de bios te brengen.

De nieuwe Bridget Jones

Wat hebben we er lang op moeten wachten! Toen het nieuws naar buiten kwam konden velen het dan ook niet geloven. Na al die jaren een nieuwe Bridget Jones? Helaas moeten we het ditmaal wel zonder Hugh Grant stellen – wat toch wel mijn stiekeme favoriet was van Bridget’s mannen – en heeft Renée Zellweger een, ehem kleine, metamorfose ondergaan, zal dat vast geen afbreuk doen aan het heerlijk herkenbare, klungelige leven van Bridget. Hoewel de situatie ditmaal toch een klein beetje minder herkenbaar zal zijn – althans, dat hoop ik voor je – aangezien ze een baby krijgt maar geen idee wie van de twee de vader is. Absoluut een film van formaat om naar uit te kijken en met je complete girl squad heen te gaan!

15 september in de bios.

Café Society

Afgelopen week al in première gegaan, maar wel het vermelden waard is deze nieuwe film van Woody Allen met Blake Lively in de hoofdrol.

Café Society vertelt het verhaal van een jonge man die het in het Hollywood van de jaren ’30 hoopt te gaan maken in de filmindustrie.

New York, de jaren ’30. Terwijl hij steeds meer moeite heeft met het omgaan met zijn kibbelende ouders, zijn gangster-broer en de juwelenwinkel van de familie, verlangt Bobby Dorfman naar verandering van omgeving. En dus besluit hij zijn geluk in Hollywood te gaan beproeven.

Hij gaat aan de slag als loopjongen voor zijn oom, een machtige agent voor filmsterren. Hij wordt al snel verliefd, maar helaas heeft het meisje al een vriend. Bobby neemt genoegen met een vriendschap – tot de dag dat ze bij hem voor de deur staat om te vertellen dat haar vriend het net heeft uitgemaakt. Bobby’s leven neemt plotseling een flinke wending, en dan ook nog eens een heel romantische.

Dat klinkt als een Woody Allen film zoals we van hem gewend zijn: een heerlijk romantisch drama met een ietwat bizarre twist, dat zich afspeelt in een ander tijdperk. Normaliter bombardeer ik het specifieke tijdperk na het zien van de film direct tot ‘mijn favoriete tijdperk’ uit de geschiedenis, al moet ik in dit geval nog afwachten of het de jaren ’20 van Midnight in Paris kan overtreffen. Benieuwd ben ik in ieder geval wel!

Nu in de bioscoop.

Bad Moms

Amy Mitchell (Mila Kunis) is helemaal klaar met haar leventje als oververmoeide, werkende moeder. Haar kinderen vreten energie, haar man is zelf nog net een kind en haar baas eist alle resterende aandacht op.

Op een dag is de maat vol en besluit ze om samen met twee andere zwaar gestreste moeders (Kristen Bell en Kathryn Hahn) hun verantwoordelijkheden te laten varen en helemaal los te gaan. Dit tot ongenoegen van drie keurige moeders op school (Christina Applegate, Annie Mumolo en Jada Pinkett Smith), die Amy niet kan uitstaan.

Heerlijk om eens een tegenhanger te hebben van de levens van vrouwen die alles onder controle lijken te hebben. Een perfecte film om met je moeder te gaan kijken, die zich vast úitstekend kan identificeren met deze dames ;). We sluiten niet uit dat je tijdens de film een aantal keer ‘Ik ZEI het je toch!’ en ‘Zie je nou wel!’ naar je hoofd geslingerd zult krijgen.

Florence Foster Jenkins


Florence Foster Jenkins vertelt het waargebeurde verhaal van de gelijknamige legendarische New Yorkse erfgename en socialite die er alles aan deed om haar droom, een groots zangeres worden, uit te laten komen.

De stem die ze in haar hoofd hoorde was prachtig, maar voor anderen klonk haar gezang vreselijk vals. Haar echtgenoot en manager, St. Clair Bayfield, een aristocratische Engelse acteur, was vastbesloten om zijn geliefde Florence tegen de waarheid te beschermen. Wanneer Florence besluit een openbaar concert in Carnegie Hall te geven, komt hij voor de grootste uitdaging van zijn leven te staan.

Meryl Streep en Hugh Grant in één film? Dat moet op zichzelf al genoeg reden zijn om hem te willen zien. Het idee dat jouw stem een wereldse stem is terwijl het hele gezin je vervloekt wanneer je weer eens luidkeels aan het zingen bent is wellicht ook iets wat een aantal van ons bekend zal voorkomen. 😉 Een veelbelovende film!

22 september in de bioscoop.

The Shallows

In de zenuwslopende thriller The Shallows wordt Nancy aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai.

Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan 200 meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Ik vind de trailer al zenuwslopend, laat staan een complete film. Maar toch: Blake in de hoofdrol, in een film zo anders dan haar voorgaande – sinds Gossip Girl speelde ze eigenlijk niet eens in veel noemenswaardige films – maakt dat ik toch wel erg benieuwd ben geworden. En daarnaast: haaien blijven gewoon waanzinnig spannend.

Vanaf nu in de bioscoop.

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *