LIFESTYLE, OFF-DUTY

3x Films die je slimmer maken

Films die je slimmer maken

Films zijn heerlijk vermaak, zo fijn om even helemaal meegenomen te worden in een verhaal en lekker achterover geleund te zitten op de bank terwijl de regen tegen de ramen slaat. Hoe fijn is het als je ondertussen ook nog iets opsteekt waarmee je iets kunt? In plaats van nieuwsartikelen te lezen of een serieus programma te kijken om mee te kunnen praten over wereldzaken, doe je je kennis op met een grote bak popcorn binnen handbereik met de onderstaande films. Tijd voor een rondje Netflix!

The Big Short

Zo ongeveer de helft van ons leven zijn we doodgegooid met nieuws over de ‘financiële crisis’, die ontstond toen in 2008 de housing market bubble knapte en ontelbaar veel Amerikanen hun baan en/of huis verloren. Wat natuurlijk weer een direct effect had op de economie in de rest van de wereld. Maar wat weet je nu eigenlijk echt over het ontstaan van dé crisis van onze tijd? Waarschijnlijk minder dan je eigenlijk zou moeten weten. Deze Oscar-winnende film legt het je op een entertaining manier uit!

The Imitation Game

Ongetwijfeld heb je al een flink aantal oorlogsfilms gezien in je leven, sommigen beter dan anderen, veel ook die op elkaar lijken. The Imitation Game vertelt het verhaal hoe wiskundige Alan Turing tijdens de Tweede Wereldoorlog de Enigma Code kraakte en daarmee de communicatie van de Duitsers kon ontcijferen. Een goed lesje geschiedenis dus en bovendien een prachtige film!

Schindler’s List

Als er één oorlogsfilm is die je moet zien dan is het Schindler’s List. Hij was namelijk de man die in Duitsland besloot om zoveel mogelijk van zijn Joodse arbeiders te beschermen. In zijn eentje heeft hij maar liefst meer dan 1000 Joden gered uit de handen van de Nazi’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *