SOLLICITEREN, WORKING GIRL

Dé fout die millennials maken op hun cv

De fout die millennials maken op hun cv

Nu wij, de millennials, langzaamaan onze studies afronden en de banenmarkt aan het bestormen zijn, moeten recruiters en managers de omschakeling maken en leren omgaan met de schijnbaar gemeenschappelijke aspecten die wij als onderdeel van die generatie hebben. Door de hoge druk om te presteren, die wij voelen vanuit de maatschappij, beulen we onszelf tijdens onze studie al af door zoveel mogelijk ervaring op te doen middels commissies, besturen en uitwisselingsprogramma’s. Alles om die ‘vinkjes’ te behalen tijdens de eerste rondes van de sollicitatieprocedures bij de meest prestigieuze bedrijven die ons land rijk is. Maar maak je bij het versturen van je C.V. niet een belangrijke fout? Één die schijnbaar veel millennials maken en die je vanaf nu gaat voorkomen.

Weg met de clutter!

Marie Kondo, Aziatische opruimguru, zei het al: weg met de clutter! Zoals dat geldt voor in je huis, geldt het ook voor je CV. De meest gemaakte fout door millennials is dat ze té veel té warrig op hun CV vermelden waardoor een recruiter niet meer in één oogopslag kan zien met wat voor profiel ze te maken heeft. Stop ermee om alles maar op je CV te knallen, of het nu relevant is of niet, maar onderschat tegelijkertijd ook bepaalde ervaring niet. Zorg er ook voor dat je CV een mooie, rustige uitstraling heeft zodat je de recruiter uitnodigt om het eens aandachtiger te bekijken, in plaats van hem direct op de stapel ‘maybe’ te leggen.

Met de volgende tips voorkom je dit soort fouten en zorg je ervoor dat je die droombaan binnensleept!

Onderschat bepaalde ervaring niet

Jouw bijbaantje bij de supermarkt kán heel relevant zijn voor de functie waarop je solliciteert. De kunst zit ‘m het bedenken wat voor vaardigheden gewaardeerd zullen worden voor de functie waarop je solliciteert. Leidinggevende ervaring is áltijd relevant om te benoemen, en zet er dan ook vooral bij in wat voor soort rol dat was en eventueel wat je ervan hebt geleerd en wat de uitdagingen waren. Heb je voor een commissie van je studievereniging veel cold calling gedaan of contact gehad met klanten/derde partijen? Dit kun je prima uitleggen als sales ervaring! Je moet dus zoeken naar handige ‘kapstokjes’ om je ervaring aan op te hangen, de recruiter aan de hand nemen en haar precies uitleggen waarom de ervaring die je noemt relevant is voor de functie. Op die manier krijgt je CV ineens veel meer waarde dan je in eerste instantie dacht bij het opsommen van je werkervaring! Denk hierbij ook aan dingen die je zelf onderneemt

Kies een fijne template

Onderschat de looks van je CV niet! Google voor een fijne, overzichtelijke lay-out voor je CV die past bij het soort functie waarop je solliciteert. Houd het wel basic; tenzij je voor een heel creatieve functie solliciteert (grafisch vormgever bijvoorbeeld), zijn allerlei tierelantijntjes aan je CV vaak niet zo wenselijk. Kies voor een lay-out die clean en overzichtelijk is, met een dito lettertype. Duidelijke tussenkopjes geven aan waar de recruiter jouw persoonlijke gegevens, werkervaring, opleiding en andere relevante ervaring kan vindgen.

Wees concreet en gebruik zo min mogelijk woorden

En nee, dan laat je niet á la Bridget Jones alle persoonlijk voornaamwoorden achterwege. Focus erop dat je CV niet langdradig wordt; vertel concreet over je ervaring en wijdt er niet teveel over uit, daarvoor heb je immers je motivatiebrief en sollicitatiegesprek al. Het CV moet de recruiter als het ware genoeg informatie geven om zich een beeld van jou te kunnen vormen, maar nog voldoende vragen overlaten om haar nieuwsgierig te maken naar je brief en persoonlijkheid. Één krachtige zin om uit te leggen wat een functie inhield is beter dan een alinea, onthoudt dat!

Maak jij je schuldig aan één van de bovenstaande dingen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *