LEADING LADIES, LIFESTYLE, OFF-DUTY

JE GAAT NIET NAAR BEYONCÉ VOOR HAAR MUZIEK

Beyonce Formation World Tour

Nee, je gaat erheen because you want to be part of the army. Omdat je geïnspireerd wilt worden. Gemotiveerd. Niemand straalt zoveel girlpower uit als deze vrouw, haar concerten zijn haast een feministische power bijeenkomst. Zo ook afgelopen zaterdagavond in de Amsterdam Arena.

Het concert openend met de woorden “Ok, ladies now get in formation. If you came tonight to have a good time. Say: I slay. If you’re proud of who you are and where you’re from, say: I slay! If you slay every day, say I slay!” En vanaf dat moment was heel de Arena onderdeel van het persoonlijke Beyoncé leger.

Met veel van haar nieuwe hits, gemixt met ballads en oude hits die terug gingen naar haar eerste solo album en zelfs naar haar tijd met Destiny’s Child, mixte ze girlpower, politieke statements en dankbaarheid naar jarenlange loyaliteit van haar fans geweldig door elkaar. Het prachtigste moment was misschien wel toen ze vertelde dat de wereld momenteel een moeilijke tijd doormaakt en ze daarom 1+1 wilde zingen. Een nummer vol liefde, dat uitdraagt dat we samen sterker zijn dan individueel. Heel de Arena kleurde donker en een sterrenhemel verscheen door iedereens oplichtende telefoons. Saamhorigheid in een tijd waarin dat niet vanzelfsprekend is.

Dat gevoel van saamhorigheid bleef toen ze even later aan iedereen – maar toch voornamelijk de vrouwen – in de zaal opdroeg vooral van zichzelf te houden, omdat dat uiteindelijk het allerbelangrijkste en de basis van alles is. Daarna volgde haar oude nummer Me, Myself, and I. Met hits als Run the World, Flawless, en Survivor maakte ze dit gevoel van girlpower compleet en weet ik zeker dat iedere vrouw in de zaal zich on top of the world voelde. Een gevoel om mee naar huis te nemen. Want als we iets van Beyoncé kunnen leren, dan is het om alles vol overgave te doen, je eigen leven te regisseren en dat girls run the world – if they want to. Wat straalt die vrouw een kracht uit. En dan hebben we het nog niet eens gehad over haar geweldige dansmoves, billen waar iedere vrouw jaloers op is en het feit dat ze altijd kiest voor een all girls show met enkel vrouwelijke danseressen en band.

Met als afsluiter het emotionele Halo, dat ze afgelopen jaar vaker wel dan niet opdroeg aan slachtoffers van weer een vreselijke terreuraanslag of ander geweld, waren het ditmaal de slachtoffers van de coup in Turkije die ze speciaal noemde.

Kortom, een geweldige show met een perfecte mix van girlpower, emotie, power dans en visuele effecten (zoals het podium vol water waarop ze dansten tijdens Freedomm), waar je vooral bij wilde zijn door de kracht en motivatie die Beyoncé iedereen in de zaal weet mee te gevenn.

Who’s ready to run the world with me?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *