WORKING GIRL

De gouden regel voor een goed huwelijk én carrière

De gouden regel voor een succesvolle carrière

Wat maakt dat sommige mensen zo enorm succesvol zijn in hun werk? En sterker nog; waarom zijn het vaak de mensen waarvan je het niet per sé verwachtte? ‘Goed’ in je werk zijn betekent namelijk lang niet altijd dat je bijzonder veel aanleg hebt voor dat waarmee je bezig bent, maar vaker kenmerken deze mensen zich door andere eigenschappen. Fanatiek zijn en hard werken bijvoorbeeld, lijken eerder een succesfactor te zijn dan talent in veel banen. Een positieve instelling is dat ook. Waarom dat zo is en jij miss sunshine moet worden op je werk?

Ze zeggen vaak dat, om een huwelijk te laten slagen, er 5 positieve ‘gebeurtenissen’ moeten zijn tegenover 1 negatieve. Volgens Forbes geldt deze regel ook voor je carrière. Hoe meer negatieve communicatie, hoe groter dat kans dat je carrière uiteindelijk minder succesvol is dan je had gepland of gehoopt. Tijd dus om extra aandacht te geven aan die glimlach achter je bureau!

Je krijgt meer support voor jouw ideeën

Wanneer je positiviteit uitstraalt, zal dit te merken zijn in alles wat je doet. Je staat als een rotsblok achter je ideeën, immers: je twijfelt er niet over of dat wat je voorstelt positieve gevolgen gaat hebben voor het bedrijf en je neemt andere mensen makkelijker mee in je enthousiasme.

Je zet jezelf neer als rolmodel

Mensen zoeken van nature vaak onbewust naar iemand om zich aan op te trekken of als voorbeeld te nemen. Wanneer je een positieve instelling hebt is de kans vele malen groter dat jij jezelf op zo’n manier profileert. Mensen zullen positief over jou praten en naar je toe komen voor advies. Als rolmodel voor andere werknemers zul je absoluut positief opvallen bij je manager én sneller op de shortlist komen te staan wanneer er een nieuwe functie vrijkomt.

Mensen onthouden wat ze veel horen

Herhaling is de kracht van de reclame, het is niet voor niets een zo vaak gequote uitspraak. Wanneer je succesvol en positief overkomt, zullen mensen dit van jou onthouden. Ook wanneer er dan eens iets niet goed gaat doordat je bijvoorbeeld een fout maakt of iemand ontevreden over je is, zal dit een stuk minder grote impact hebben op het beeld wat mensen van je hebben dan anders het geval zou zijn. Je bent zelf je belangrijkste marketing- en pr-machine, dus maak hier gebruik van en beïnvloed het beeld dat mensen van je hebben door je op een bepaalde manier te gedragen. Zo zul je merken dat je successen bij mensen blijven hangen en je fouten sneller vergeten worden.

Het helpt je om kansen te zien

Een positieve instelling helpt je om kansen te zien waar anderen alleen problemen zien. Dit kan het verschil maken in je carrière. Wanneer jij met een out of the box idee komt wanneer anderen de uitweg even niet zien óf blijven hangen in ‘hoe we het altijd doen’, is het jouw moment om te shinen. Met een positieve instelling stimuleer je jezelf om origineel te zijn en oplossingen te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *