WORKING GIRL

DE 5 MEEST GÊNANTE KANTOORMOMENTEN

c

In de lift met de baas

Niet dat je niet goed met je baas overweg kunt – het tegendeel zelfs, maar de lift is en blijft toch maar een awkward ding. Ze hebben het altijd over de zogenaamde elevator pitch maar bij jou komt er geen zinnig woord meer uit zodra de liftdeuren zich sluiten. Het heeft iets té intiems om zo dichtbij te staan en geforceerd een gespreksonderwerp te moeten vinden.

De rij voor de koffieautomaat

Zelfde verhaal als hierboven: eigenlijk heb je degene voor je in de rij niets te vertellen, maar het voelt ook zo ongemakkelijk om daar maar stil te zijn. Vooral als het een grijzende man in maatpak uit het management is maak je liever een ehem, nonchalante rechtsomkeert alsof je per ongeluk bij de koffieautomaat uitgekomen was. Helemaal een bonus als degene voor je voor zijn hele team haalt en rustig 8 cappuccino’s uit de automaat staat te persen.

Het wc-moment

Als je als hardwerkende carrièrevrouw meer dan 40 uur per week op kantoor doorbrengt en bovendien ook nog eens een aanzienlijke hoeveelheid koffietjes met collega’s in de koffiebar achterover gooit, gebeurt het onvermijdelijke weleens. Een nummer 2 op de gedeelde toiletten. Met gespitste oren houd je bij of er mensen in de toiletten of over de gang lopen en wanneer je de kust veilig acht probeer je zo snel mogelijk naar buiten te sneaken. Maar zo werken de karma-wetten natuurlijk niet en zodra je je naar buiten begeeft gaat uiteraard net de deur open en komt je collega binnengelopen. Met een schijnheilig gezicht groet je haar en schiet je zo snel mogelijk naar buiten. Vurig hopend dat ze een ander toilethokje ingaat dan die waar jij zojuist was.

Vastlopende computer op onhandige momenten

Net wanneer je een aantal interessante vacatures hebt openstaan of lekker aan het online shoppen bent begint de horror: door de enorme hoeveelheid openstaande tabbladen (hallo, je bent een vrouw of niet), besluit je laptop vast te lopen. No shame in my game? Misschien niet, totdat je manager uitgerekend op dat moment achter je komt staan. Wanhopig probeer je een heel geanimeerd gesprek met hem aan te knopen zodat hij maar niet de behoefte voelt om naar je beeldscherm te kijken, maar jullie weten beiden beter.

Het vroegtijdig vertrek

Wanneer je een keer op tijd naar huis wilt omdat je manager bijvoorbeeld niet op kantoor is, zijn er twee denkbare scenario’s: óf je verkondigt luid aan de hele afdeling waarom je op tijd naar huis gaat (en het kan echt niemand wat schelen), óf je probeert ongezien weg te sneaken in de hoop dat de rest denkt dat je nog in een eindeloze late afternoon meeting zit (vaak iets minder onopgemerkt dan je zou hopen). Hoe dan ook, beiden blijft ongemakkelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *