FOOD & HEALTH, LIFESTYLE

GEZONDE LUNCH IDEEËN OM MEE TE NEMEN

Gezonde lunch

Soms kun je die kleffe boterham met kaas écht even niet meer zien. Gelukkig zijn er genoeg alternatieve opties voor een gezonde lunch om mee te nemen naar je werk! Een beetje variatie houdt het leuk én gezond. Heel veel ideeën kun je bovendien de dag van tevoren al klaarmaken en bewaren in de koelkast. Zo bespaar je ‘s ochtends ook nog eens tijd. Wat eet jij graag als lunch?

Courgetteflensjes

 photo recept01_zpsws5g2txd.jpg

Lekker luchtig én met wat groenten. Deze flensjes zijn een heerlijke afwisseling op al dat brood. Je vindt het recept hier.

Quinoa salades

 photo recept02_zps6xzn8zu9.jpg

In de zomer is er niets lekkerders dan een frisse salade om tussen de middag te eten. Bovendien helpt het je enorm om aan je dagelijkse hoeveelheid groenten te komen en kun je eindeloos variëren met verschillende salades. Quinoa is het perfecte ingrediënt voor een gezonde lunch én helpt je om de salade wat vullender te maken. Je vindt hier een recept.

Wraps

 photo recept03_zpswn9ojksb.png

Klassiekers die heel gemakkelijk te maken zijn. Ga voor een classic zalm wrap of probeer eens iets nieuws zoals deze met hummus en gegrilde paprika.

Bananenbrood

 photo recept04_zps0mbxvoup.png

Deze klassieker onder de #fitgirls is gezond én erg lekker. Bovendien kun je hem gemakkelijk in het weekend maken zodat je door de week wat meer tijd hebt. Hier vind je een recept, maar er zijn vele varianten om mee te spelen.

Yoghurt granola bar

 photo recept06_zpshijiheeh.png

Erg hip op het moment: je eigen granola maken. In combinatie met yoghurt en blauwe bessen wordt het natuurlijk helemaal onweerstaanbaar. Lekker vullend en bovendien smaakt het als een echte traktatie. Ze zijn ook erg ideaal om in de middag te nemen als tussendoortje. Je vindt het recept hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *