LIFESTYLE, OFF-DUTY

3x Girlboss films die nu draaien in de bioscoop

girlboss-films-nu-in-bioscoop

Het mag dan heerlijk weer zijn dit weekend (wie heeft er al een terrasje gepakt?!), toch is er ook niets fijners dan om in het weekend even lekker een biosje te pakken. Grote bak popcorn of M&M’s erbij en je avond is compleet. Wat mij betreft de beste combinatie tussen thuis bankhangen met Netflix en een uitje. De Oscars zijn natuurlijk net geweest, dus aan goede films geen gebrek. Daarnaast draaien er nu ook een aantal fantastische films met leading ladies. We like!

Hidden Figures

In een tijd dat vrouwen zeker nog niet als gelijkwaardig aan mannen werden gezien – laat staan zwarte vrouwen – beseft de NASA dat ze deze maatschappelijke opvattingen aan de kant moeten schuiven om hun doel, the first man on the moon, te kunnen realiseren. En om überhaupt het hebben van een ‘space program’ te kunnen verantwoorden. Een groepje afro-Amerikaanse vrouwen zijn namelijk de drijvende wiskundigen achter de hele maan-missie. Het mooiste? Het verhaal is waargebeurd!

Jackie

Niet alleen was ze dé ultieme girlboss presidentsvrouw (oke, misschien na Michelle dan), maar ook Nathalie Portman, die haar rol vertolkt is natuurlijk een geweldige inspiratiebron. Jackie vertelt het levensverhaal van Jackie Kennedy, die misschien voor de buitenwereld een prachtig en gemakkelijk leven leidde, maar wat in werkelijkheid lang niet altijd zo rooskleurig was als het leek. Wél had ze een ijzersterke persoonlijkheid. Zo werd ze namelijk, terwijl ze nog herstellende was van haar keizersnede, door Mamie Eisenhower rondgeleid in het Witte Huis. Het was Jackie’s eer te na om haar rivale, die expres de rolstoel die voor Jackie geregeld was niet aan haar aangeboden had, te vragen even te rusten. De film gaat met name over de zware tijd tijdens en nadat haar man vermoord werd en hoe zij zich sterk moest houden voor het Amerikaanse volk. Terecht werd ze een icoon waar veel mensen tegenwoordig nog een voorbeeld aan kunnen nemen.

Miss Sloane

House of Cards meets Suits in deze film over lobbyist Elizabeth Sloane gaat een boekje open over hoe politici (in dit geval in Washington) beïnvloed en omgekocht worden door machtige lobby’s en hun voormannen. Miss Sloane staat bekend als één van de top lobbyisten van Washington en zet alles op alles om een case te winnen. Wanneer ze zich inzet tegen de in Amerika almachtige wapenlobby en haar grootste concurrent tegenover zich krijgt, moet ze verder gaan dan dat ze ooit heeft gedaan… De film geeft een fantastisch inzicht in de werking van de politiek en hoeveel macht bepaalde lobby’s hebben. Echt een must see!

Welke film wil jij gaan zien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *