LIFESTYLE

Goede voornemens voor ambitieuze meisjes

goede-voornemens-carrière-meisjes-2017

Waarschijnlijk zegt iedereen om je heen hetzelfde, dat “2016 voorbij gevlógen is” en “waar is de tijd gebleven” en “de zomer voelt nog maar 1,5 maand geleden”. Tja, dat de tijd steeds sneller lijkt te gaan naar mate je ouder wordt, dat weten we nu wel. Hoe we het beste van die tijd gaan maken (na de aankomende dagen te hebben genoten van oliebollen, appelflappen, bubbels en flinke bergen poedersuiker tenminste), kunnen we bedenken tijdens een kort reflectiemomentje. Daar houd ik altijd wel van; voor het nieuwe jaar even stilstaan bij mijn hoogtepunten van het afgelopen jaar, te bedenken wat ik in het volgende jaar wil bereiken en na te denken over hóe ik dat dan ga bereiken. En aangezien jij, als ambitieus meisje, dat ongetwijfeld hetzelfde hebt, vond ik het tijd om vandaag even stil te staan bij onze goede voornemens voor het nieuwe jaar.

Goed, de meest gehoorde zijn ieder jaar weer: gezonder eten, meer sporten, stoppen met roken en wellicht nog een aantal andere ambitieuze maar vage voornemens die je jaar in jaar uit samen met je pailettenjurkje op 2 januari alweer in de kast stopt. Om volgend jaar maar weer eens af te stoffen en opnieuw te bekijken. Juist. Zo gaan we het dit jaar dus niet aanpakken, want dit reflectiemomentje heeft daarvoor te veel potentie. Potentie voor jou om je dromen te veranderen in doelen en ze dit jaar te gaan behalen. Of om in ieder geval een heel stuk in de juiste richting te komen. Wij hebben een aantal goede voornemens voor je op een rijtje gezet, ter inspiratie!

Vaker om feedback vragen

Feedback krijgen is eng, omdat het bijna altijd ook een vorm van kritiek is. Opbouwende kritiek, dat wel, maar toch blijf je liever op je wolkje zweven in de veronderstelling dat álles wat jij doet enorm goed is, of in ieder geval dat het niet opgemerkt wordt wanneer er eens een keer iets fout gaat. Maar fouten maken is menselijk, en feedback ontvangen is iets waarvan je leert. In het nieuwe jaar ga jij dus actief om feedback vragen, om de áller beste versie van je zelf te worden en het maximale uit jezelf te halen aankomend jaar.

Training doelstellingen waarmaken

Ken je dat? Dat je eigenlijk die cursus of training nog wilt of moet halen, maar dat het er op de één of andere manier telkens bij inschiet? Fout! Door je te veel te laten innemen door de stress van alle dag, blijf je daar ook gemakkelijker in hangen. Je maakt dus onvoldoende, of in ieder geval minder dan in je potentie ligt, stappen voorwaarts in je carrière. Plan in 2017 structureel tijd in om te werken aan je kennis door middel van trainingen en cursussen. Lees ook ons artikel over hoe je alles uit het eLearning programma van je werk haalt, dat is een goede eerste stap!

Je professioneler kleden

Een professionele uitstraling kan je veel meer bezorgen dan hier en daar een complimentje of waarderende blik op de werkvloer. Het kan er voor zorgen dat je serieuzer genomen wordt (omdat je er volwassener uit ziet bijvoorbeeld), dat je sneller promotie krijgt of dat je aangenomen wordt voor de baan die je graag wilt. Dat betekent helemaal niet dat je iedere dag strak in pak op kantoor hoeft te verschijnen, maar wél dat je je heerlijke slobbertruien en hysterische schoenen voortaan thuis laat. Laat je bijvoorbeeld inspireren door Claire Underwood uit House of Cards voor smetteloze maar erg stijlvolle looks!

Meer ‘down-time’

Of je nu een introvert of extravert persoon bent: tijd om te ontspannen heeft ieder carrièremeisje nodig. Neem die dus ook. In 2017 plan jij vaker een kop koffie met je beste vriendinnen, quality etentjes met je vriend of familie of juist tijd helemaal voor jezelf in. Wanneer je goed tot rust komt word je óók beter in je werk én krijg je de beste ideeën. Zelf merk ik ook altijd heel sterk dat ik zulke momenten nodig heb om gemotiveerd en geïnspireerd te blijven. Relax to success wordt ons nieuwe motto in 2017!

Focus op je persoonlijkheid

Naast alle ‘ambitieuze’ en carrière-gerichte doelstellingen, is het ook goed om te bedenken wat je kunt veranderen om zelf een beter persoon te worden. Aardiger, geduldiger, attenter… you name it! Er is ongetwijfeld iets aan jouw persoonlijkheid waar aan je kunt werken om een fijner persoon te worden, voor jezelf of je omgeving. Laat je inspireren door ons artikel met tips om een beter persoon te worden – tevens één van onze best gelezen artikelen van het afgelopen jaar!

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2017?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *