WORKING GIRL

Half year review: hoe staat het met mijn doelen voor 2017?

Doelen 2016 reflectie

Aan het begin van 2017 schreef ik over mijn persoonlijke en zakelijke doelen voor 2017. Inmiddels is de eerste helft van het jaar alweer voorbij – zo snel! – en is het tijd om de balans op te maken. Waarmee gaat het de goede kant op en welke doelen hebben nog iets meer aandacht nodig om aan het eind van het jaar te kunnen zeggen dat ik mijn lijstje waargemaakt heb? Het geheim van mensen die hun voornemens waarmaken is namelijk dat ze regelmatig een reflectie doen. In plaats van dat ze er op 31 december aan herinnerd worden dat het volgen van een specifieke training op hun lijstje met voornemens stond (we’ve all been there ;)) boek je meer succes wanneer je minstens één keer per kwartaal terugblikt. Hebben jullie dit al gedaan?

In April deelde ik mijn eerste reflectiemoment met jullie. Ik was toen goed op weg wat betreft de meeste punten. Of dat inmiddels nog steeds het geval is deel ik vandaag!

De beste versie van mezelf worden

Doel in het kort: Meer vegetarisch eten, minder bewerkt voedsel en suiker eten, een beugel nemen.
Status: Gezond eten gaat nog steeds heel goed. Niet meer zo extreem als in de eerste anderhalve maand van het nieuwe jaar, toen we écht heel gezond aten, maar over het algemeen probeer ik veel nieuwe recepten uit en staat groente aan de basis van de maaltijd. Ik drink minder koffie de laatste paar maanden en krijg meer beweging omdat ik nu naar mijn werk fiets. Vooral dat laatste vind ik écht fijn en een verbetering dan altijd maar in het OV te zitten.

Daarnaast heb ik sinds enkele weken een beugel! Dat kon ik lange tijd niet vanwege een ongeluk toen ik kind was, dus het voelt als een overwinning om daar nu eindelijk korte metten mee te maken.
Conclusie: Best lekker bezig op dit vlak! Echt sporten doe ik te weinig, maar qua beweging en buitenlucht zit het redelijk goed. Je kunt niet 5 doelen tegelijkertijd hebben, en een super fit body is er daar nu niet één van. En dat is prima.

Meer trainingen volgen

Doel in het kort: Recht toe recht aan: ik mis het studeren soms behoorlijk, en dan vooral het heel concreet opdoen van kennis en ‘behalen’ door middel van een toets. Ik merk dat ik me zekerder voel wanneer ik me meer verdiep in bepaalde onderwerpen en ik vind het leuk om bij te leren. Het doel voor dit jaar was dan ook om meer trainingen te volgen m.b.t. online marketing en te netwerken.
Status: Ik heb een Facebook Advertising training gevolgd en probeer mijn Google certificaten te behalen. Dat laatste is qua tijd best een investering, waar ik niet altijd de energie voor kan opbrengen.
Conclusie: Niet verkeerd bezig, maar ik moet wel even gaan doorzetten om dit doel te gaan behalen. Goed om scherp op te blijven 🙂

Meer focus

Doel in het kort: Me energieker voelen en vol gaan voor de dingen die ik wil bereiken. Meer uitdagingen en kansen creëren en aangaan.
Status: Hiermee was ik ontzettend lekker bezig. Zo ben ik in mei naar Londen geweest voor een congresdag, wat typisch een geval was van
“dit moet ik nu gewoon dóen”. Zoiets wat je normaliter uiteindelijk toch aan je voorbij laat gaan want: helemaal in Londen en best prijzig. Momenteel heb ik weer even een klein energiedipje en merk ik dat ik zin heb om in september weer even een break te nemen en op vakantie te gaan. Ik lees momenteel The subtle art of not giving a fuck, en ik moet zeggen dat het me helpt bij het bepalen waar ik mijn energie aan besteed en wat ik los wil laten. Fijn!
Conclusie: Dit kan beter en is dan ook een punt waar ik me de komende tijd weer extra op wil focussen. Even wat minder energie en andere prioriteiten is niet erg, maar uiteindelijk geeft het toch wel een fijner gevoel om dit te nailen!

Sparen en minder uitstellen

Doel: Financiën beter bijhouden en echt serieus werk maken van mijn spaarrekening.
Status: Los van mijn dure vakantie naar Curaçao en de niet goedkope sale-maand juni gaat dit best goed. Het geeft me een fijn gevoel om niet altijd te makkelijk geld uit te geven, om meer te sparen en zo min mogelijk uit te stellen. In april schreef ik dat we ons huis te koop gezet hadden en dat ik aan het sparen was voor mooie nieuwe meubels voor ons nieuwe appartement. We verkochten het huis binnen een week (!) en wonen sindsdien in een tijdelijk appartement in hartje Rotterdam. Heerlijk! We zijn ons rustig aan het oriënteren op meubels en goede deals hierin en het is fijn om er zo de tijd voor te nemen om te bepalen wat we écht graag willen.
Conclusie: Dit gaat nog steeds behoorlijk goed en het geeft me een heel fijn gevoel!

Door regelmatig te reflecteren en na te denken over je doelen is de kans veel groter dat je ze daadwerkelijk gaat bereiken. Het zet je weer even op scherp door te beseffen wat je écht wilt bereiken de komende tijd, zodat je er weer vol voor kunt gaan! Hoe staat het met jouw doelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *