BOOK CLUB, LIFESTYLE

Heerlijke chicklits om te lezen tijdens de feestdagen

chicklits-lezen-feestdagen

Soms heb je even behoefte aan een break. Of dat nu is van je werk door middel van een heerlijke vrije dag of een vakantie, of van je dagelijkse sleur door een heerlijk moment voor jezelf te plannen. Voor veel mensen betekenen de feestdagen extra stress, terwijl dat zó onnodig is. Maak je gewoon niet te druk en geniet van de gezelligheid. Heb je een paar dagen extra vrij en even een adempauze nodig na volle dagen met constant mensen om je heen? Dan zijn deze chicklits echt wat voor jou. Want een break van de serieuzere boeken en in je vrije tijd even iets heerlijk luchtigs lezen kan soms ook gewoon zó lekker zijn! Zo geniet je optimaal van je vrije tijd tijdens de feestdagen en kom je er uiteindelijk heerlijk ontspannen uit! Loslaten dus, die stress!

Oh, en mochten chicklits écht niet zo je ding zijn? Lees dan vooral even dit artikel met onze recente boekentips!

Love Game – Lauren Weisberger

Een nieuw boek van Lauren Weisberger! Die moesten we natuurlijk lezen. Je kent haar ongetwijfeld van het boek De duivel draagt Prada, dat enkele jaren geleden een enorm succes was en resulteerde in een minstens zo succesvolle film (met Anne Hathaway!). Reden genoeg om je nieuwsgierig te krijgen, lijkt me? Ook dit boek is namelijk weer heerlijk om te lezen, al speelt het zich ditmaal niet af in de modewereld maar in de tenniswereld. En dat blijkt ook een bijzonder wereldje te zijn. Charlotte ‘Charlie’ Silver is een succesvolle tennister, maar blijft een beetje hangen op de toplijst. Je weet wel, zo’n gevalletje steengoed maar nooit tot de állerbesten behoren. Totdat ze een nieuwe coach aanneemt en het voorbij is met het trainen zoals ze het kent. Todd beult haar, op z’n zachtst gezegd, behoorlijk af en creëert daarnaast middels een enorme metamorfose een imago om haar heen. Een imago dat haar, samen met die keiharde training naar de absolute wereldtop moet brengen, maar dat haar – hoe voorspelbaar – ook verder verwijderd van haar familie en vrienden. Niets in haar nieuwe jetset leven is namelijk nog hetzelfde en zijzelf evenmin.

Hoewel het verhaal redelijk cliché en voorspelbaar klinkt, leest het boek heerlijk weg en is het gewoonweg fascinerend om te lezen over hoe er een compleet imago voor haar gecreëerd wordt om haar maar te krijgen waar ze haar willen hebben. Het boek leest bovendien net zo lekker als we van Lauren Weisberger gewend zijn!

Je koopt Love Game van Lauren Weisberger voor €19.99 op Bol.com.

Het geheim van mijn man – Liane Moriarty

Dit boek las ik aan het begin van 2016 en is één van de beste chicklits die ik in tijden gelezen heb. Een chicklit met enige diepgang. Het gaat over de Australische Cecilia die een brief van haar man vindt die ze nooit had mogen vinden. De brief is aan haar gericht en is bedoeld om te openen na zijn dood. Wat zou je doen? Alsof je van niets weet en terugleggen, hem ermee confronteren of hem stiekem lezen? Een onmogelijk dilemma lijkt mij en dat vindt Cecilia ook. Vanzelfsprekend gaat de brief haar dagen beheersen en zet het haar leven op de kop. Want ja, wat ís het geheim van haar man eigenlijk? En moet zij kiezen tusssen wat juist is of wat haar hart haar ingeeft? Een hele fijne, spannende pageturner! (En mocht je deze al gelezen hebben, lees dan vooral ook haar andere boek, Grote kleine leugens!

Je koopt Het geheim van mijn man van Liane Moriarty voor €19.95 op Bol.com.

Scoop! – Iris Houx

We kennen allemaal van die momenten dat we ons leven liever iets mooier voordoen dan het daadwerkelijk is. Want een niet-zo-fantastische baan is nu eenmaal niet iets om trots op te zijn of mee te pronken bij je vriendinnen. Zo ook Esmée Evers, die aan haar vriendinnen vertelt dat ze redactiechef is maar in werkelijkheid werkt als redactieassistente. Minor detail. Als één van haar vriendinnen vervolgens haar manager wordt bij hetzelfde tijdschrift is de ramp uiteraard compleet. Esmée bedenkt een plan om zichzelf te bewijzen, waarbij een bekende tv-ster komt kijken en dat ervoor zorgt dat niets in haar leven nog hetzelfde is. Ook deze chicklit is één van de betere en het boek bevat dan ook alle ingrediënten voor een heerlijke, goed geschreven chicklit; humor, drama, liefde & vriendschap en een vleugje glamour

Je koopt Scoop! Van Iris Houx voor € 19.99 pop Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *