BEAUTY, LOOKS

Heerlijke parfums om naar je werk te dragen

Ook zo dol op parfum? Persoonlijk vind ik het mijn outfit echt afmaken en kies ik altijd een geur die past bij mijn humeur en wat ik wil uitstralen. Diepe geuren op momenten dat ik me aantrekkelijk wil voelen of gezellig ga borrelen, een lieve en zachte geur op dagen dat ik het liefst in een grote zachte trui in bed zou willen blijven liggen en een geur die me aan vakantie doet denken op dagen dat ik geen zin heb of chagrijnig ben. Je bent het vast met me eens dat niet alle geuren even geschikt zijn om naar het werk te dragen. Sommigen zijn nu eenmaal zwaar en zwoel, en daarmee bereik je niet helemaal het effect bij je collega’s wat je zou willen. Hieronder een paar nieuwe en klassieke geuren die stuk voor stuk heel geschikt zijn om op de werkvloer de show mee te stelen!

Met name de wat lichtere, frisse en/of poederachtige geuren zijn geschikt om naar je werk te dragen. Chloé en Burberry Brit zijn hier bekende voorbeelden van en dit zijn dan ook beiden favorieten van mij om te dragen naar mijn werk. Vaak kun je aan het flesje al zien om wat voor geur het gaat. Dat is ook opvallend bij het collage hieronder: stuk voor stuk zijn het lichtgekleurde flacons met wit of pasteltinten.

lekkere-parfums-dragen-naar-werk

Een subtiele en frisse geur voor je werk

Op je werk is niets fijner dan een frisse, schone geur. Lazy Sunday Morning van de Replica lijn van Maison Martin Margiela is daar een perfect voorbeeld van. De naam is misschien niet heel motiverend, haha, maar de geur doet je denken aan frisgewassen linnen lakens. Heerlijk. Afgelopen jaar kwam Zadig & Voltaire met hun geur This is her! Het is een unieke geur die vanille en hout combineert met kastanje, kasjmier en slagroom… Als dat geen unieke geur oplevert, dan weten wij het ook niet meer. Het is een zachte geur die eigenlijk niet te omschrijven is zonder hem te ruiken. Uniek en perfect om te dragen naar je werk.

Coco Mademoiselle van Chanel is natuurlijk een klassieker die niet mag ontbreken in dit rijtje. Een zachte en heel kenmerkende geur die bij iedereen lekker ruikt. Laat je inspireren door een business lady en girlboss uit een vorig tijdperk! Flowerbomb van Viktor & Rolf ruikt als vanzelfsprekend bloemig, zonder ouderwets te worden. Een beetje aan de zoete kant is hij wel, dus bewaar dat extra spraytje tot je etentje na werktijd. Gypsy Water van Byredo is een niche geur die een ware hype ontketend heeft. Favoriet bij menig celebrity is deze geur de unieke combinatie tussen citrus en zacht; iets wat je niet vaak tegenkomt. De moeite waard om eens te proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *