LIFESTYLE, WORKING GIRL

Hoe besteed je je tijd in de file nuttig?

wat-te-doen-in-de-file

Afgelopen weekend was ik met een vriendinnetje naar de bios. Ze vertelde me hoe ze afgelopen week drie keer ‘s ochtends in de file had gestaan onderweg naar haar werk in Amsterdam. Dat ze overwoog om dan maar héél vroeg weg te gaan om de file voor te zijn. Dat is natuurlijk een optie, maar helaas zijn files haast niet te vermijden in ons land. In plaats daarvan bedachten we een aantal dingen die ze zou kunnen doen in de auto om het wat nuttiger te maken.

Luister een podcast

In Nederland is het nog niet helemaal ingeburgerd, al begint het wel steeds meer te komen. Er zijn talloze podcasts beschikbaar om meer te leren over bepaalde onderwerpen die je interesseren. Daardoor voelt het niet als werk, maar is het wel super nuttig voor je kennis. Meer dan luisteren naar de radio, in ieder geval. Autorijden is het ideale moment hiervoor!

Luister een boek

Kom je normaal gesproken nauwelijks toe aan het lezen van boeken? In plaats van een podcast te luisteren kun je natuurlijk ook gewoon eens een audioboek proberen! Hartstikke rustgevend en het trekt je direct terug naar de tijd dat je nog door je ouders voorgelezen werd. Voordeeltje: audioboeken zijn vaal

Mediteer & geniet

Oke, nu bedoelen we natuurlijk niet dat je met je ogen dicht en je handen niet aan het stuur moet gaan rondrijden, maar de auto is een perfecte plek om even alleen te zijn met je gedachten. Om tot rust te komen – als je tenminste niet zo iemand bent die zich constant loopt op te fokken door het rijgedrag van anderen 😉 Een collega deed een keer een mindfulness cursus waarin ze haar uitlegden dat juist de auto het ideale moment is om je eens bewust te zijn van het moment. Een moment om heel bewust te genieten van het moment, waardoor je uiteindelijk meer rust krijgt. Erger je niet en bedenk dat je toch niets kunt veranderen aan de situatie. Neem je omgeving in je op en geniet van je auto, de radio, het moment voor jezelf. Je zult merken dat de spanning uit je lichaam verdwijnt en je je ongekend goed gaat voelen!

Evalueer

Vaak hebben we de neiging om ‘s avonds wanneer we in bed liggen al onze zorgen en problemen door te nemen. Gevolg? We kunnen niet slapen, terwijl we er op dat moment ook niets aan kunnen veranderen. Zonde en zinloos dus. Probeer in plaats daarvan ‘s ochtends onderweg naar je werk pas weer aan bepaalde problemen te denken en neem de tijd om er objectief over na te denken en het in perspectief te plaatsen. Dan is het een stuk makkelijker om er rationeel over na te denken. Bedenk wat je die dag gaat doen om ze te tackelen en je zult een stuk positiever aan je dag beginnen! ‘s Avonds gebruik je de tijd in de file om de werkdag af te sluiten en je stress en zorgen nog één keer door te nemen en een plan van aanpak voor de volgende dag te bedenken. Zo kun je tijdens je rit naar huis de werkdag afsluiten en hoef je er niet ‘s avonds in bed nog over te malen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *