LEADING LADIES, WORKING GIRL

Hoe gaan succesvolle vrouwen om met stress op hun werk?

Hoe gaan succesvolle vrouwen om met werkstress?

Naar mate je groeit in je carrière en je verantwoordelijkheden toenemen, neemt in veel gevallen ook je stresslevel toe. Dit is vrijwel onvermijdelijk, maar wat je wél kunt beïnvloeden is in hoeverre je ‘toestaat’ dat je deze druk ook daadwerkelijk ervaart als stress. We weten namelijk allemaal dat stress verre van gezond is én dat het vaak een averechts effect heeft op de kwaliteit van je werk. Hoe dealen succesvolle vrouwen hiermee?

Focus op vooruitgang, niet op perfectie

Veel mensen hebben de neiging om te micro-managen. Je wilt alles perfect hebben om daarmee indruk te maken op je manager en collega’s. Een gevaar is echter dat je juist het grote geheel hierdoor mist, waardoor je veel minder bijdraagt tot succes dan je zou verwachten. Neem bijvoorbeeld iedere dag even de tijd om te bedenken hoe de taken die je voor vandaag op je planning hebt staan gaan bijdragen aan jouw carrièredoelen of de doelen van het team of bedrijf. Zo zorg je ervoor dat je je niet blind staart op de details en écht het verschil gaat maken.

Ze kunnen dingen loslaten

Niets is zo destructief als stress. Krijg jij stress van een enorme hoeveelheid werk, een ontevreden klant of manager of zaken die niet lopen zoals jij wilt? En functioneer je vervolgens minder goed omdat je bang wordt om fouten te maken, je minder goed kunt concentreren of je motivatie vermindert? Dát is een belangrijke reden wat jouw succes tegen houdt. Leer om dingen los te laten door te leren van je fouten, te relativeren en vooral om dóór te gaan. Focus je op verbetering en de toekomst en laat je niet te veel beïnvloeden door dingen waar je weinig aan kunt doen.

Zorg goed voor jezelf

Zorg goed voor jezelf en laat je werk los zodra je thuis komt. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je ‘s avonds dingen doet die jou ontspannen, eet gezond en sport zodat je fitter bent en beter in je vel zit en zorg ervoor dat je genoeg slaap krijgt. Succesvolle vrouwen zorgen ervoor dat ze al het mogelijke doen om iedere dag weer fit en gefocust op kantoor te kunnen verschijnen. En ontspannen en rust nemen is hiervan een essentieel onderdeel!

Ze zijn positief

Dit klinkt misschien als een open deur, maar door jezelf te trainen in het hebben van een positieve mindset, zorg je ervoor dat je stabielere emoties krijgt. Negentig procent van de mensen met een topbaan weten hun emoties namelijk de baas te zijn in stressvolle situaties. Je kalmte kunnen bewaren en rustig na te kunnen denken op dergelijke momenten is namelijk essentieel voor succes op je werk. Door te focussen op een positieve mindset leer je je gedachten en emoties meer te sturen en de baas te worden, waardoor ook jij beter zult kunnen reageren in stressvolle situaties op je werk.

Ze zijn niet bang voor verandering

Een belangrijke reden voor veel mensen om niet snel (genoeg) door te groeien in hun carrière is omdat ze niet houden van verandering. Dat is heel menselijk, maar verandering kan juist ook voor veel kansen zorgen. Wisselen van baan kan soms bijvoorbeeld een strategische stap zijn in je carrière, maar ook een (grote) verandering doorvoeren in het beleid of de manier van werken in het bedrijf kan een grote (positieve) impact hebben op jouw carrière. Probeer dus om meer open te staan voor verandering en te denken in mogelijkheden, niet in belemmeringen.

 

We hopen dat de bovenstaande punten jou gaan helpen meer succes te bereiken in je carrière. Om te bereiken wat je wilt bereiken en om nog beter te worden in wat je doet. Succes & keep up the good work!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *